Прочитај ми чланак

МИЛИВОЈЕВИЋ: Одлука о Косову већ донета, сад се тражи алиби

0

Политички аналитичар Цвијетин Миливојевић, говорећи о иницијативи председника Србије Александра Вучића за унутрашњим дијалогом о Косову, изјавио је да то није дијалог о опстанку Косова, већ дијалог о одрицању од Косова.

Миливојевић каже да је једна од тајни доласка на власт Српске напредне странке (СНС) у минимизарању неких тема које су биле битне грађанима.

– СНС бежи од одговора на те теме, никад нисмо чули шта нуде као решење за Косово, осим што ниподаштавају све оне пре њих. Сад тражи алиби, ово је покушај за нешто што следи и за шта је председник већ донео одлуку – а то је да је приоритет ЕУ, што у преводу значи правно обавезујући споразум са Косовом – сматра Миливојевић.

Према његовим речима, нормално би било да грађане питате за шта сте, а не да одлуку коју сте већ донели тестирате и тражите алиби тако што увлачите опозицију, националне и државне институције, невладин сектор.

– Тражите од њих подршку за оно што сте већ одлучили. Зашто нисте тражили унутрашњи дијалог пре потписивања бриселског споразума – пита се Миливојевић.

Осим тог разлога, наводи да је против унутрашњег дијалога о Косову и због тога што би, како каже, то био монолог, а не дијалог.

– Затим, опозиција би се учешћем у дијалогу самоугасила јер би дала алиби. Озбиљан проблем је и кршење Устава – каже Миливојевић.

Додаје да треба изабрати оно што је српски интерес, а то је према његовом мишљењу „да Србија размишља о себи“.