Прочитај ми чланак

СРБИЈА У ПОЛУФИНАЛУ СП:Делфини убедљиво потопили Аустралију и иду ка одбрани златa

0

Србија је тријумфовала са 15:5

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства у Будимпешти, после убедљиве победе над Аустралијом 15:5.


Противник који у 18 међусобних дуела никада није победио Делфине и овога пута је прошао са убедљвиим поразом

Србија ће у полуфиналу играти са бољим из дуела Хрватска – Италија који је на програму касније вечерас.

Лагано загревање за полуфинале, тако се може назвати овај меч четвртфинала.

Наравно, да наши ватерполисти то никад не би рекли из респекта према ривалу, али једноставно видела се класа.

После 5:1 на старту утакмице одмах се видела ситуација у базену и ко ће на крају изаћи као победник. Сигурна игра наших момака, без неке претераног напора. Одбрана гранитна, а напад разноврстан.

Успела је Аустралија да смањи на 5:3 и то је било све. Савић је подвикнуо на своје момке иу року од неколико минута уследила је серија 4:0 и убедљивих 9:3 на старту терећег периода.

Убедљива предност дала је прилику нашем селектору да проба разне варијанте у нападу и да да шансу млађим играчима да играју више и осете притисак елиминационог меча.

Канонада голова се наставила и у последњој четвртини када смо стигли и до великих 14:5.

4. ЧЕТВРТИНА:

29 МИН: 14:5 Играмо најбољи ватерполо на свету икада, то је утисак свих.

25. МИН:14:5 Играју невероватно српски ватерполисти, лопта лерти са краја на крај базена. Просто да се уплашите да ли могу боље од овога јер их чекају још две утакмице до медаље. Али, верујемо да имају још простора за напредак у игри.

3. ЧЕТВРТИНА

23.МИН: 12:5 Убедљива игра олимпијских, светских и европских шампиона. Пијетловић поново сам испред голмана претвара шансу у гол.

20. МИН: 10:4 Играмо веома разноврсно у нападу, лопта кружи од играча до играча, а у таквој ситуацији није битно ко постиже гол. Свеједно је јер свако може да га да. Овога пута је то био Милош Ћук.

17. МИН: 9:3 Прлаиновић поново доноси нову убедљиву предност још једним феноменалним ударцем у угао гола.

Иначе, наше ватерполисте бодре на овом мечу и представници Олимпијског комитета Србије на челу са Божидаром Маљковићем.

2. ЧЕТВРТИНА

16. МИН: 8:3 Распала се игра Аустралије у другом делу ове четвртине, тачније, наши делфини су се уозбиљили. Осми гол је постигао Сава Ранђелови.

13. МИН 7:3 Мало смо имали проблема у нападу неколико минута, а онда је Прлаиновић одапео бомбу са пет метара и затресао мрежу,, а након њега и Убовић. Србија се мало покренула после оне успаваности после великог вођства. Аустралија напада са два центра.

11. МИН: 5:3 Аустралијски играчи искористли су опуштеност наше екипе у одбрани и са два кола поново вратили неизвесност у меч.

9. МИН: 5:1 Нови гол у мрежи Аустралијанаца, а овога пута центар Душко Пијетловић је стрелац и то феноменалним окретом се ослободио чувара и постигао гол.

1.ЧЕТВРТИНА:

8. МИН: 4:1 Канонада голова се наставаља, ватерполо дрим тим топи све пред собом, а овога пута Митровић је са два играча на себи матирао голмана.

7. МИН: 3:1 Капитен Филиповић је поново стрелац, овога пута са његове десне стране где је јаким ударцем поред одбрамбеног играча и голмана затресао мрежу

3. МИН 2:0 Филиповић са петерца повисује резултат после једног фаула над Пијетловићем који је заустављен рукама.

2. МИН: 1:0 Србија је повела „бомбом“ Милоша Ћука са 5 метара, а лопта је склизнула низ воду и отишла у мрежу