Прочитај ми чланак

КУСТУРИЦА НА КРИМУ ЈАСНО ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Ово је руска земља

0

Прослављени режисер Емир Кустурица, који је са својим бендом "Но смокинг оркестра" допутовао у Симферопољ, рекао је Кримљанима да не обрац́ају пажњу на мишљење западних земаља које не признају то полуострво као део Русије.

– Ви треба да наставите да радите то што радите. Ваш живот, ваша култура – то је потврда да сте ви део Русије. С обзиром на то да сте део велике Русије, вама не треба мишљење неког тамо ко седи у Висконсину – рекао је он новинарима.

Кустурица је такође рекао да његов долазак на Крим представља део његове мисије за уједињење људи и народа.

– Постоје силе које нас раздвајају и које нас спајају. Када је Крим постао део Русије, прво што сам помислио је: ’Зар није Крим одувек био руски?‘. Југославију су раздвојили, то је ишло у корист онима који су то чинили. Исто се догодило са Ираком, Либијом, Сиријом, Румунијом, па и са Србијом – додао је Кустурица.

– На Криму није било рата, овде се одржао референдум на ком су људи рекли да желе да живе са Русијом. Ја сматрам да је то и требало учинити – рекао је Кустурица упитан да ли би његов долазак на Крим могао да му створи одређене проблеме.