Прочитај ми чланак

ЛАВРОВ УЗВРАЋА ПОСЕТУ ТИЛЕРСОНУ: Теме исте као у Москви – Сирија и Украјина

0

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров боравиће у посети Сједињеним Америчким Државама од 9. до 11. маја и том приликом ће разговарати са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном о кризи у Сирији, Украјини и билатералним питањима.

Састанак Лаврова и Тилерсона предвиђен је за среду, 10. мај, у Вашингтону, саопштио је Стејт департмент.Тилерсон, на тему Сирије, намерава да са руским колегом разговара о напорима у циљу ублажавања насиља, пружања хуманитарне помоћи сиријском народу и омогућавања политичког решења за тај сукоб, најавио је Стејт департмент.

Кад је реч о Украјини, две стране ће разговарати о потреби да се заустави насиље на истоку те земље и реши сукоб кроз пуну промену споразума из Минска, наводи се у саопштењу.Лавров и Тилерсон договорили су раније да се састану 10. или 11. маја на Аљасци, на маргинама самита о Арктику.АП данас јавља да ће два званичника, како је планирано, у четвртак 11. маја присуствовати самиту Арктичког савета на Аљасци.

Састанак Лаврова и Тилерсона је наговештај да администрација америчког председника Доналда Трампа ради на одржавању отворених линија комуникације о Сирији, где Москва има значајан утицај, закључује америчка агенција.