„Отаџбина“: Србе на северу Косова и Метохије туку и албански сепаратисти и …

15

ПРЕКИД РАДОВА НА ПРОСТОРУ ОКО МОСТА НА ИБРУ ИЗРАЗ НЕМОЋИ КОЈИ НЕЋЕ ЗАШТИТИТИ СРБЕ

Одлука шиптарског градоначелника Горана Ракића да због физичких напада на Србе од стране Албанаца прекине грађевинске радове на реконструкцији простора око моста на Ибру је више потез очајника и израз немоћи него промишљени политички потез који треба да заустави физичке насртаје на грађане српске националности.

Што се Срба у северном делу Косовске Митровице тиче престанак радова и није нека штета јер се слобода кретања из јужног у северни део града показује лошом за безбедност Срба у северном делу града.

У периоду од 1999. до 2012. године је било непојмљиво да Срби у северном делу Косовске Митровице буду жртве насиља од стране Албанаца. Али, од 2012. године, од доласка Александра Вучића на власт, напади на Србе у северном делу града Косовске Митровице постали су стални.

Бриселским споразумом је у руке сепаратистима у Приштини предао припаднике Министарства унутрашњих послова Србије који су до тада штитили грађане тако што су свој посао обављали у цивилу. Исту функцију су имали и припадници Цивилне заштите, односно официри и војници по уговору, који су кроз њу деловали. То су иначе некадашњи припадници Војске Србије који после ’99. године нису желели да напусте Косово и Метохију. Бриселским споразумом је и њих Александар Вучић утопио у структуре сепаратистичке власти из Приштине.

Није потребно бити много паметан да човек не може да предвиди да ће Србе боље чувати српски државни органи него косовска полицијска служба која је под јурисдикцијом сепаратиста из Приштине. Боље су град чували припадници Министарства унутрашњих послова у цивилу него данас заједно Косовска полицијска служба, ЕУЛЕX полиција, КФОР, РОСУ полиција итд.

Физички насртаји на Србе само осликавају размере катастрофалне националне и државне политике Александра Вучића на Косову и Метохији. Идеја да ће Вучићеве мафијашко-криминалне структуре да заштите Србе показала се као обична заблуда, јер је насиље над Србима од стране Албанаца у порасту.

Нажалост, Срби на северу Косова и Метохије не страдају само од стране албанских насилника и злочинаца већ су и жртве политичког терора у режији председника Владе Александра Вучића. Сви они који критикују овог српског диктатора постају жртве његове освете. Тако је пре неку годину ондашњем народном посланику Марку Јакшићу запаљен ауто испред зграде у којој станује. На мети је и садашњи народни посланик са Косова и Метохије Славиша Ристић коме су бачене експлозивне направе на кућу у којој станује која је још изрешетана ватреним оружјем.

Последњи инцидент је паљење просторија Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ због критичких текстова изнетих на рачун српског премијера. Пожар је био толико јак да умало није страдала комплетна зграда у којој су се просторије налазиле. Руководство Покрета је за ову паљевину јавно оптужило Александра Вучића.

Много пута су до сада Срби са Косова и Метохије затражили одговорност за телохранитеље директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића који су брутално претукли Филипа Манојловића из Косовске Митровице. Једина кривица Манојловића је била што је неукусно добацио Марку Ђурићу.

Шта год да се дешава, Србе на северу Косова и Метохије туку сви. И албански сепаратисти и актуелна власт у Београду. Да ли ће Србима бити боље? Тешко, докле год су у Србији на власти Александар Вучић и његова братија.

(саопштење Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“)

 • Zvezda Budilica

  Aleksandar Vucic, Ivica Dacic i Tomislav Nikolic zasluzuju; ako Boga ima, da se zbog zlocina nad vlastitim narodom na Kosmetu raspadaju, a umreti nemogu. Rdja im sve pojela, a i onima koji taj zlocin odobravaju I poganom daju mogucnost, da ostatak Srbije unisti. Sta su njegove ustase u parlamentu danas odgovorile na predlog Dveri, da se napokon osudi genocid nad nasim narodom u Hrvatskoj u 2.sv. ratu?! Ne zanima ih. Srbijom vladaju naj veci srbski neprijatelji, a srbi se prave englezi. Pa nam jos kazu da su za te zlikovce glasali dva miliona biraca. Dal je moguce, da toliko neprijatelja srba sa Kosmeta i cele Srbije, ima u ovoj zemlji?! Samo onaj ko mrzi srbe, moze glasati za one koji su potpisali Briselsku predaju, a ostatak Srbije podredio Nemacko-Vatikansko- Arapsko-Americkoj pljacki i okupaciji. Samo stoka rogata ne vidi, da Srbija pod tim zlikovcima umire.

  • Mirko Petrovic

   ФУКАРО ЗАШТО МАЛИМ СЛОВОМ ПИШЕШ СРБИ

  • Mirko Petrovic

   ТРИ ПУТА СИ МАЛИМ СЛОВОМ НАПИСАО СРБИ УСРАШКО

  • jako777

   Господине Петровићу нема овде никаквог усташе осим
   у вашој глави.
   Ако неко направи правописну грешку опомене га се на уљудан начин
   а не тако као то ви радите.
   Нарочито када се види по тексту да га није писао провокатор….и да текст НИЈЕ АНТИ-СРБСКИ.

   Када бисмо сви били тако оштри као ви… због силних грешака никао са никим више неби разговарао до сада….

  • draganblacki

   Nije tripup samo jednom, ne preteruj. Inace mu je sve ostalo na mestu!

  • jako777

   На списковима гласача постоји око 800 000 људи који нису на тим адресама или су умрли али се воде и даље на списковима….
   Ако се томе дода куповина гласова, уцене за посао и преваре могло би се сигурно заокружити на обезбеђен МИЛИОН гласова ако не и више!
   Остало је СНС војска и њихове породице и ето 2 чилиона гласова!

  • draganblacki

   Nezaboravite isto da je najveca vojska u Srbiji, vojska neglasača iliti abstinenata. Tako da je samo to dovonjan razlog u demokratskim zemljama gde je izlaznost ispod 50% da se isti ponište.

  • jako777

   Примедба је на месту али тако није у Србији……
   Јер ако у Србији ЗАКОН не налаже да мора изаћи минимум 51% гласача онда као што знате, ти избори нису протузаконити.
   И морају се признати ако су били регуларни.

   ЖУТИ, СНС су направили правила која ЊИМА одговарају и омогућавају им ПОБЕДЕ…..
   Избори би у Србији МОРАЛИ бити ОБАВЕЗНИ !
   Гласати би морало бити дужност свих пунолетних грађана….
   Јер овакви избори као сада у Србији су гротескни и нису никаква демокрација…

 • perungromovnik

  вучићу ДАБОГДА ЦРКО МАЈКУ ТИ ЈЕББЕМО СВИ МИ КОСМЕТСКИ СРБИ! и ДАБОГДА ти сви по кући помрли због свега што чиниш смраде један смрдљиви!

  • Soko Sokolov

   Брате, потпуно те разумијем, али је превише.

  • jako777

   Па тешко је то одвагнути.
   Ако се Србима на Космету трује живот и доводи опстанак њихових породица у питање…..
   Живот за живот….
   Зашто би Вучићева деца била у луксузу и сигурности а животи многих доведени у питње због његове издаје….
   Јер не ради се само о овим Србима данас тамо него и о генерацијама Срба који су гинули за Космет и Србију….
   Све је то он издао и на све је пљунуо…
   Ми смо због издаја дошли на руб опстанка као народ и држава….
   Или грешим?!

  • Soko Sokolov

   Ма не гријешиш. У праву си и ти и Перунгромовник, само није лијепо клети. Кажу клетва се дијели на пола.
   Искрено да ти кажем шта мислим и шта бих жељела, да наш народ дограби мотке, па да растјера све оне , прво премијера и министре, па оне у скупштини, па да настави са НВО и опозицијом (Јовановић, Чанак….), да очисти Србију и не само Србију, него и остале српске земље, од свих полтрона и новопотурица, од свих издајнка, те да коначно дође неко ко ће поштено и домаћински да уреди нашу државу у којој би били сви Срби заједно. Јежим се кад на Дрини показујем документе………….

  • jako777

   Слажем се ја донекле са тобом.
   Само небих никада моралисао људима који подносе то зло на Космету….
   Јер и сам живим у Хрватској и донекле схватам све о проблемима свакодневног живота….
   Када си са породицом и децом окружен непријатељем….
   Тако нешто је далеко и неразумљиво онима који то не морају да живе сваки дан…
   Али бар не треба ићи тако далеко да се деле моралне лекције ако неко са Космета некада говори са бесом и горчином.
   Јер неправда још више боли када видиш да те не разумеју они чију си подршку очекивао.
   А то ми као народ стално једни другима сада радимо.
   Постали смо народ са поремећним вредностима и односима.
   Или једноставним речником – смртно смо рањени као народ…

   Ето ако ти је све око клетви мрско ( што је добра особина ) и ако си Православка помоли се за непријатеље наше.
   Јер то ће бити твоја најбоља освета која ће помоћи и Србији и Србима.
   Господ је рекао: Ко се моли (за непријатеље) и чини добро непријатељима својим (враћа добром зло које је примио) тај као да ужарено угљевље ставља на главу непријатеља својих……
   Ја лично дубоко верујем у те речи само нисам у стању искрено да се помолим за непријатеље…

   Што се “грабљења мотки“ тиче нема од тога ништа јер окупатори конролишу апсолутно све у Србији…
   И тако нешто неби никада допустили него би направили хаос у Србији…

  • Soko Sokolov

   Видиш, ја га потпуно разумијем, и тебе и њега. И ја сам годину дана рата преживјела у родном граду, који је припадао муслиманско-хрватској коалицији. Потпуно разумијем шта је то када спаваш „отворених“ очију. Када не знаш да ли ћеш преживјети слиједећи дан, или ноћ. Када не знаш „кад смркне, да ли ћеш осванути“. Када не смијеш да се дружиш са сународницима Србима, јер ћеш бити пријављен и када си под присмотром 24 сата дневно. Када немаш ни коре хљеба данас, а нико не жели или не смије да ти помогне. И поврх свега мораш да се кријеш од српске гранате, иако си пресретан када падају по граду. Од тада сам почела још више вјеровати у Бога. Молила сам се да преживим, да не будем силована и да не мрзим. Бивала сам пуна бијеса, на моменте ме је и обузимала мржња, а тога сам се највише бојала. Мржња је емоције која може да „разори“ душу и ум човјека. Сваки човјек трба да се одупре тој емоцији, иако је јако тешко. Ја не мрзим, јер не желим бити као они, али зато презирем душмане. Не кунем их, не желим им никакво зло, али их не желим ни у својој близини. Надам се и вјерујем, да ће ускоро, све доћи на своје мјесто. И њихово вријеме је при истеку.

 • jako777

  Да ли ће Србима бити боље? Тешко, докле год су у Србији на власти Александар Вучић и његова братија………………………………………………………………………………………………………….
  ———————————————————————————————————————————

  Србији и Србима не требају уопште овакви политичари ! НИТИ ЈЕДНА СТРАНКА !!!.
  Или ћемо се побунити или нас неће бити !