Прочитај ми чланак

АНЂЕЛКО ВУЧИЋ: Највише ме тиште неистине о синовима

0

Анђелко Вучић, отац премијера Александра Вучића, рекао је да га највише тиште неистине које се о његовим синовима појављују у јавности.

Каже да би много лакше поднео када би се нешто лоше говорило о њему него о синовима.

„Има ту много поноса, али и много горчине, претрпимо много лошег, а неке ствари је баш тешко прогутати. Млађи син Андреј има 20 година стажа, дипломирао је и магистрирао у року на државном факултету, а о томе нико не прича. Кртица је, вредан и упоран. Свашта му се приписује. Кад чујем неку лаж, млађем сину кажем да тужи, а да ћу ја платити адвоката. Али шта све то вреди? То је као кад џак перја проспеш са Београђанке“, каже Анђелко Вучић.

На питање шта је рекао старијем сину након одлуке о смањивању пензија, каже да је имао разумевања.

„Дипломирани сам економиста, радио сам у великим институцијама, имао сам добру плату, а сада и пензију. Знао сам где смо и да смо градили из пензионог фонда. Знао сам и да пензије морају да се смање. Имам разумевања, јер ће ефекти бити дугорочни“, каже Анђелко Вучић.

Он иде на све митинге и конвенције СНС и каже да га тамо понесе атмосфера када се обраћа његов син Александар.

Први пут за медије говорила је и кћерка Александра Вучића, Милица, која је испричала да јој тешко пада када о тати причају ружне ствари.

Она каже да премијер није строг отац, али да од ње тражи да учи, што јој не пада тешко.

Милица жали за временима када су били више заједно.

„Не видим га онолико често колико бих волела, а када се видимо разговарамо о свему. Не могу још да се навикнем на овај начин живота, недостаје ми оно време кад смо могли сами да шетамо Кнез Михајловом, да идемо у биоскоп“, прича Милица.

Њен отац, Александар Вучић, каже да му је ћерка најслабија тачка.

„Једнако волим њу и Данила, али на њу сам слаб и то разумеју очеви који имају кћерке“, каже Вучић за „Блиц“.

Дачић: Све сем победе Вучића је коцкање са будућношћу Србије

Лидер социјалиста и први потпредседник владе Ивица Дачић очекује „тешку и неизвесну“ борбу на председничким изборима у недељу, али је уверен да ће на крају победити Александар Вучић јер би, упозорава, сваки други исход био коцкање са будућношћу земље и њеном стабилношћу.

„Србија не сме да допусти другу шансу за фронцле ДОС-а које би је овог пута дотукле“, рекао је Дачић.

„Све што имају упрегли су да нашкоде Вучићу. Не бирају средства. Нападају му породицу, у недостатку јасне и профилисане политике“, оценио је Дачић.

Упитан да ли мисли да је то довољно за преокрет на биралиштима, Дачић каже „наравно да није“.

„Али у таквој атмосфери антагонизама и такмичења лишеног политичцког фер-плеја, где се практично тражи глава једног човека, може доћи до дестабилизације државе. Нисам баш сигуран да то неки унутар опозиције, а и споља, прижељкују“, рекао је Дачић.