Прочитај ми чланак

ОДГОВОР МИНИСТРУ СТЕФАНОВИЋ: Полицајци чувају Вучићеве плакате

0

Полицијски синдикат Србије послао је саоптшење у коме стоји одговор Небојши Стефановићу на тему права полицајаца да учествују у предизборним митинзима.

„И поред упозорења репрезентативног Полицијског синдиката Србији (ПСС) и изјаве министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, полицајце по Србији и даље настављају да зову старешине и испитују да ли је неко од полицајаца тражио одобрење од кабинета министра да присуствује предизборним митинзима председничких кандидата.

Уместо да се ова пракса заустави, она је настављена, чиме се јучерашње обећање министра Стефановића да нико у полицији неће бити спречен да иде на предизборне скупове показало неистинито. ПСС поседује аудио снимак датих наређења и он је предат нашем адвокатском тиму, који ће одлучити да ли има основа за кривичну пријаву.

Иначе, након нашег саопштења, јавило нам се неколико колега из више Полицијских управа по Србији који наводе да су им старешине наложиле да патролирају и чувају предизборне плакате кандидата Александра Вучића, те да ако некога затекну у жврљању и цепању, зауставе и легитимишу. Сматрамо да је то непримерена приватизација полиције, јер је уништавање и цепање предизборних плаката комунални прекршај и посао комуналне полиције, а не МУП Србије.

На данашњи дан са тугом се сећамо почетка НАТО агресије када је већина нас била у рововима на Космету и борила против највеће војне машинерије у историји света. Сматрамо нашом дужношћу и обавезом према погинулим колегама да се боримо за праведну и слободну Србију. Са друге стране министар Стефановић уместо да нас удостоји да разговара са нама о нашим захтевима за побољшање статуса полицајаца, што избегава већ четири месеца, води сам са собом полемику на телевизији, иако би требао да седне са нама и помогне у решавању проблема у МУП Србије.

У полицији постоји 26 синдиката, од којих је ПСС највећи и репрезентативан, а министра полиције подржавају само три провладина синдиката, док је са друге стране огромна већина запослених у МУП Србије, што јасно показује ко ужива поверење међу полицајцима – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.“