Прочитај ми чланак

„ВУЧИЋУ ЈЕ СТРАШНО ДА ДВА ПУТА БУДЕ ‘оцеубица’, то се не прашта тако лако“

0

Драмски писац Синиша Ковачевић сигуран је да ће Александар Вучић бити кандидат владајуће већине на председничким изборима. Истиче да адресар СНС-а спада на "два слова" - Вучића и актуелног председника Томислава Николића, а да се премијер оволико дуго нећка јер му је страшно да у тако кратком интервалу два пута буде "оцеубица".

632269_tan2017-1-17-142542709-01_f

Фото: Тањуг

Драмски писац Синиша Ковачевић сигуран је да ће Александар Вучић бити кандидат владајуће већине на председничким изборима. Истиче да адресар СНС-а спада на „два слова“ – Вучића и актуелног председника Томислава Николића, а да се премијер оволико дуго нећка јер му је страшно да у тако кратком интервалу два пута буде „оцеубица“.

Можда се Тома задовољио мастером или хацијендом у родном селу…

– Ноторна је чињеница је да је Томислав Николић оснивач те странке. Ако се сећате, изашавши из радикала он је неколико недеља чекао неодлучног Вучића. С Вучићеве тачке гледишта било би страшно да у тако кратком интервалу два пута буде оцеубица, мислим да га то мори – рекао је Ковачевић, преноси Н1.

Он додаје да су уставна овлашћена председника сведена на ниво енглеске краљице, а да Вучић с друге стране, има потребе за све више и више власти за разлику од Николића који се држао својих овлашћења.

– Можда се Томина амбиција завршила на томе да добије мастер, сазида црква, хацијенду у родном селу. А можда му Вучић није дао – каже Ковачевић.

Упитан шта мисли о могућности да се кандидују и Вучић и Николић, Ковачевић одговара да је све могуће у земљи чије је име „апсурдистан“.

– На крају крајева, ово је реторско питање, кога бисте ви из тог невероватног списка СНС гиганата поставили за кандидата? Кога год да прозовете тај интелектуални капацитет вас фасцинира. Са ким да идете у Кину, када је тамо за плагијат казна седам година затвора? Не можете да направите делегацију за Кину – описује Ковачевић владајућу странку.

Пре него што је заштитник грађана Саша Јанковић објавио да ће се кандидовати за председника у јавности се појавио апел који су потписали интелектуалци и јавне личности тражећи од њега управо да то и учини. Синиша Ковачевић каже да му је нуђено да потпише тај апел, али је он одбио.

– Допада ми се како омбудсман ради свој посао, допада ми се та његова кичменост, никада није устукнуо над ноторном моћи. Али, мало је моја крштеница жућа него што би требало да зато што ми је неко симпатичан или зато што добро ради свој посао станем уз њега. Морам да чујем и програм – објашњава Ковачевић.