Прочитај ми чланак

Дачић: Рекао сам Вучићу да ћу да додам „Не померио се“

0

Шеф дипломатије и лидер СПС Ивица Дачић каже да је против скраћивања мандат владе и да је то његов приступ када је реч о ванредним парламентарним изборима.

dacic u skupstini n.s.

“Није Вучић само намгрђен, можете са њим да разговарате људски. Кад смо полагали заклетву у скупштини, као нови министри, Вучићу сам рекао да ћу на текст заклетве да додам – не померио се с места”, рекао је Дачић одговарајући на питање да ли очекује парламентарне изборе следеће године.

Како је рекао, то је његов приступ када је реч о ванредним парламентарним изборима, али је и навео да се увек спрема за изборе.

Када је реч о председничким изборима, Дачић каже да је СПС спреман да разговара о заједничком кандидату владајуће колалиције, ако постоји таква иницијатива Александра Вучића и СНС, али и навео да тих разговора досад није било.

Додао је да је СПС увек спреман да има свог председничког кандидата, наводећи да Томислав Николић тренутно није кандидат и да зато не зна зашто би се о њему изјашњавао.

Оценио је као апсолутну хумореску медијске спекулације да СПС “флертује” или било шта има са Вуком Јеремићем у смислу његове председничке кандидатуре.

Дачић каже да Јеремић излази са концептом да узме мало гласова патриотског блока и мало гласова ДОС-овог блока.

“Мислим да је то немогуће. Наш део гласова сигурно неће узети. Сигуран сам да ће заједнички кандидат владајуће коалиције, ако га буде, победити у првом кругу избора. Ако не буде заједничког кандидата, онда нема нам друге него да победи наш кандидат”, рекао је Дачић.