Прочитај ми чланак

Јеремић: Србија за мене није „друга опција“ како то неки хоће да представе (ВИДЕО)

0

Београд - Бивши шеф српске дипломатије Вук Јеремић каже да неки људи покушавају да кажу да је Србија њему "друга опција", али да је она за њега место где жели да буде.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

„Не, ја сам после сваког од својих успеха одлучивао да се вратим у Србију зато што овде живим, ја ово осећам као своју земљи и ја заправо овде желим да будем и да проведем остатак свог живота“, рекао је Јеремић студентима Правног факултета у Крагујевцу.

Јеремић је овај део свог предавања објавио на Твитеру, а студентима је рекао и да је имао више опција за наставак каријере. 

„Није да ми нису била отворена врата на другим местима“, рекао је Јеремић набрајајући да се враћао у Србију након школовања у иностранству, као и након председавања Генералној скупштини Уједињених нација, као и сада, након трке за место генералног секретара УН. 

Вук Јеремић се вратио у Србију после четири године проведене у Њујорку, а иако још није званично то објавио, спомиње се као потенцијални председнички кандидат. О његовој кандидатури је говорио и премијер Александар Вучић. 

Такође, непосредно пре његовог повратка у Београд, бивши шеф српске дипломатије је у појединим медијима доведен у везу са случајем „Топчидер“, када су из ватреног оружја убијена двојица гардиста, под још неразјашњеним околностима. 

Јеремић је протекле недеље дао исказ у својсту грађанина о том случају.