Прочитај ми чланак

ДАНИЛО ТВРДИШИЋ: Пилићари у политици подржавају протест војног синдиката

0

Протест синдиката војске је увод у коначно нестајање војске као институције. Ко то не разуме, бојим се да мало тога о суштини државотворности и саме државе разуме.

Фото: rs.n1info.com.

Фото: rs.n1info.com.

Свако ко размишља иоле државотворно против је оваквих синдикално – политичких активности војске, јер схвата куда тај пут води.

Овде није реч само о протесту дела војске, већ је проблем много дубљи. Реч је о сукобу два коренито супростављена концепта: један је краткорочни, дневно политички, политикански и пилићарски.

Тај концепт је суштински супростављен идеји државотворности. Баштиници овог, дакле, пилићарског становишта у политици подржавају протест војних синдиката.

danilo-tvrdisic-biografijaОни налазе оправдање за протест изговарајаћу се лошим материјалним статусом војске.

Говоре да је тај протест усмерен против тренутне власти, а не да је усмерен (као што јесте) дугорочно против темеља државе.

Други концепт разуме војску као дугорочну, дакле државотворну институцију у којој нема места оваквој врсти синдикалних активности војске.

Протест су подржали „проевропске“ политичке снаге, тзв. невладин сектор, затим америчка телевизја Н1 и слични. И РТС је посветио значајан простор протесту.

Дакле, окупише се сви они који раде против Србије.

Да не говорим о томе да су Синдикалне активности ове врсте са једне, и војска и полиција са друге стране, по природи ствари неспојиве категорије.

Тако је одувек било док НАТО и ЕУ комесари нису дошли да нам објасне да то тако треба и да је то нормална фаза у „демократизацији“ друштва…

Забрињава што је овај протест је подржала и једна „патриотска“ странка у Скупштини. Ко и даље не разуме о чему говорим нека погледа синоћни други дневник у којем може видети подршку народних посланика једне странке „патриотског“ усмерења на челу колоне.