Прочитај ми чланак

СРЕБРЕНИЦА: ЋАМИЛ Тражим ново бројање гласова ГРУЈИЧИЋ Опет мени и породици прете

0

Младену Грујичићу кандидату српских странака за начелника Сребренице и његовој породици упућене су пријетње смрћу путем порукe. У полицијској станици Сребреница потврђено је да је пријављен случај пријетње.

У међувремену, ЦИК је објавио и нове податке о резултатима избора у Сребреници гдје су обрађена још два бирачка мјеста и сада је предност Грујичића над Ћамилом Дураковићем увећана на 2.200 гласова. 

 Пријетње смрћу, стигле су Грујичићу са, како каже, познате адресе. Пријети се њему али и породици.

– Неко не може да прихвати пораз, али то су људи са стране – рекао је Грујичић.

Пријетње смрћу осудио је предсједник СО Сребрнице Милош Миловановић. Позвао је полицију да истражи случај.

– Пријетње морају да се зауставе и никоме у Сребрeници не смије да се пријети, па ни новом начелнику Младену Грујичићу – нагласио је Миловановић.

С друге стране, на сајту ЦИК-а објављени су допуњени резултати на којима су обрађена још два гласачка мјеста. Разлика између Грујичића и Ћамила Дураковића је 2.200 гласова.

– Све је урађено како треба и побједа Грујичића не долази у питање – додао је Миловановић.

Јутрос су у зграду општине Сребреница и у ОИК дошли и чланови бирачких одбора са преосталих четири, наводно, спорна бирачка мјеста. Траже да им предсједник ОИК-а Нермин Аливуковић појасни зашто нису објављени подаци са њихових бирачких мјеста.

srebrenica-glasanje-lokalni-izbori

Општинска изборна комисија у изборној ноћи објавила је информацију да је на редовна биралишта у Сребреници изашао 6.551 гласач, гдје је Грујичић освојио 4.351 глас а Дураковић 1.910.

Дураковић тражи ново бројање гласова

Општинска изборна комисија у Сребреници синоћ је објавила информацију да је због грешке бирачких одбора, који нису правилно попунили обрасце, објављен погрешан број гласова које су добили кандидати за начелнике те да је предност Младена Грујичића у односу на Ћамила Дураковића смањена за отприлике 1.000 гласова.

Општинска изборна комисија Сребренице утврдила је да је око хиљаду бирача мање гласало, него што је било објављено у изборној ноћи.

– Већ у изборној ноћи било је јасно да у укупном броју гласова мог противкандидата, Младен Грујичића нешто није у реду, јер је он према првим резултатима имао 1.000 гласова више него све српске странке заједно за општинско веће. То једноставно није било логично. Због тога сам већ направио притужбу и тражићу од ЦИК да се ти гласови опет преброје – казао Дураковић.

Он наглашава како је очито дошло до кршења изборних правила.

– Дешавају се неке агресивне и неприродне ствари које је неко провео на терену- наглашава Дураковић.