Прочитај ми чланак

ДРAМA: Турски ловци покушавају да зауставе своје бродове који иду ка Грчкој

0

Турски ловачки авиони полетели су данас поподне, пет дана после покушаја војног пуча, да би зауставили два пловила турске обалске страже који покушавају да пређу у територијалне воде Грчке, пренела је турска агенција Доган.

turski avioni x669

Aвиони „изводе операцију против два брода турске обалске страже који су покушали да пређу у грчке територијалне воде“, наводи Доган.

 Нису изнети детаљи о томе ко је на бродовима, навела је агенција AФП.

Међутим, грчки медији вечерас јављају да су то два чамца на надувавање с непознатим бројем путника, и да сатима плове у мореузу код грчког острва Сими, не напуштајући територијалне воде Турске.

Тамо је допловила грчка ракетна топовњача „Воцис“, ту област надлеће грчки војни хеликоптер, а у приправности су полиција и пловила грчке обалске страже, јавља атински Радио СКAИ.

По том извору који се позива на незваничне грчке информације, у чамцима су турски туристи и „тај случај нема никакве са пропалим пучем у Турској“.

СКAИ, позивајући се на турски лист „Милијет“, преноси да турске власти „изводе широку потрагу“ дуж обале Егејског мора да би спречиле евентуално бекство војних диверзаната који су у петак, на почетку покушаја пуча, запуцали на хотел у месту Бозбурун, код Мармариса, у којем је тада био председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.