Прочитај ми чланак

НЕМАЧКЕ ОРУЖАНЕ СНАГЕ у Министарству одбране Србије

0

Трочлана делегација Оружаних снага СР Немачке је у Београду од среде, 08. јула, водила дводневне експертске разговоре о војном саобраћају и транспорту са представницима Одсека за саобраћај и транспорт Управе за општу логистику, Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране.

Реч је о наставку сарадње започете 2006. године, током које се представници две војске сусрећу сваке две године и размењују искуства по питању организације саобраћаја и транспорта, коришћења возила, обуке возача и транспорта опасног терета.

Према речима пуковника Жељка Ранковића, шефа Одсека за саобраћај и транспорт, Управе за општу логистику, СМР, од посебног значаја за нас су искуства гостију у имплементацији њиховог специфичног модела коришћења возила, који је јединствен.

– Иако Оружане снаге СР Немачке имају далеко веће капацитете возног парка, због економских и других разлога, до максимума су рационализовали трошкове. Богата су држава и војска не оскудева у средствима, али итекако воде рачуна о трошковима саобраћаја и транспорта, и њихова искуства на том пољу су нам веома значајна – каже пуковник Ранковић.

Шеф делегације Оружаних снага СР Немачке, потпуковник Волфганг Дефнер, изразио је задовољство због још једне посете Војсци Србије и што се сарадња, коју је назвао „веома значајном разменом искустава“, одвија на обострано задовољство и изразио наду да ће бити настављена и убудуће.

Тема разговора су биле промене у два министарства од последњег сусрета и тематско питање посвећено обуци возача и транспорту опасног терета.

Честитка министра одбране поводом Дана 2. бригаде Копнене војске

Свим припадницима 2. бригаде Копнене војске честитам 12. јул – Дан бригаде.

Стручношћу, одговорношћу и постизањем добрих резултата чувате углед ваше јединице и свакодневно показујете да сте достојни наследници смелих Карађорђевих устаника чију традицију настављате пуних 210 година.

Захваљујући високом нивоу професионалности припадника ваше бригаде, у претходном периоду обезбеђењем административне линије са Косовом и Метохијом у Копненој зони безбедности дали сте велики допринос стабилности на том простору и безбедности Републике Србије у целини и уједно допринели унапређењу оперативних способности Војске Србије.

Честитам вам јубилеј, уз жељу да вам предстојећи период пун нових изазова буде мотив за успешну реализацију постављених задатака.

Извор: Министарство одбране Републике Србије