Прочитај ми чланак

Никола Тесла је предвидео паметне телефоне још 1926. године!

0

nikola teslad

Један од највећих научника икада, инжењер механике и електротехнике, физичар, проналазач и визионар светског гласа, Никола Тесла, предвидео је појаву паметних телефона још пре скоро 100 година.

Његова генијалност му је омогућила да са великом прцизношћу предвиди како ће се човечанство развијати и како ће његове потребе расти, па је закључио да ће живот данашњег човека у великој мери зависити од његове способности да брзо и правовремено комуницира са другим људима без обзира на удаљеност између њих.

Он је у интервјуу из 1926. дао изјаву у којој се види са колико детаља је Тесла могао да сагледа будућност. Између осталог у интервјуу он каже:

„Када се бежична технологија прошири по целом свету, планета Земља ће се претворити у један „велики мозак“, што у суштини она и јесте. Моћи ћемо да комуницирамо међусобно кад год то пожелимо, без обзира на удаљеност. И не само то, помоћу телевизије и телефоније моћи ћемо да видимо и чујемо једни друге као да се налазимо једни поред других, без обзира на удаљеност која може бити чак и неколико хиљада километара. Инструменти који ће нам то омогућити биће толико мали да ће нам стати у џеп, рекао је Никола Тесла једном приликом.

 

 

Извор: Srbijadanas.com