Прочитај ми чланак

ЧЕТНИЧКИ ЗБОР: Заказан збор четника у Новом Пазару на Петровдан 12. јула

0

novorusija-jovan-sevic-cetnici-fb-650x438

КРУШЕВАЦ – Револтирани графитима који су исписани у Новом Пазару након рехабилитације Драже Михаиловића, Четнички покрет најављује нови марш на Нови Пазар. У саопштењу Четничког покрета Братислава Живковића најављено је да ће та организација отићи у Нови Пазар на Петровдан 12. јула

– Четнички покрет ће доћи организовано у Нови Пазар 12. јула на прославу Петровог дана. Овим путем позивамо све националне организације и групе да се прикључе, или организују сами и буду тог дана испред Петрове цркве. Понесите српска обележја, национална, заставе, барјаке, шајкаче… Нови Пазар је српски град, покажимо тим сепаратистима и балијама да ће се “друмови ужелети турака, али турака неће бити” само ли помисле да се играју са нашом државом, са коренима српства, Немањићким заветом. Доста је било више повлачења и ћутања, доста је било попуштања и издаје!

Не дозволимо да Рашка област постане ново Косово и Метохија! Свим оним издајницима и Вучићевим слугама, сарадницима нове УДБЕ и муслиманским полтронима који ће унапред да почну да оспоравају овај одлазак нека Бог суди! Показаће се свачији траг тог дана. Буди Србин! – поручују из Четничког покрета.

Осим графита против рехабилитованог четничког генерала, Четнички покрет наоводи да је недопустиво да се у Новом Пазару звижди химни Србије, да се одржавају трибине подршке Исламској држави и велича нацистички злочинац Аћиф Ефендија.

Четнички покрет је већ једном покушао да организовано оде у Нови Пазар али их је у томе спречила полиција.

(Правда)