Прочитај ми чланак

„ПОЛИЦИЈСКА ОПСАДА“ Тиране због Вучића

0

ramavucic03
Премијер Александар Вучић започиње дводневну посету Тирани где ће се састати са највишим државним званичницима и разговарати са представницима удружења Срба.

Како је најавила владина Канцеларија за сарадњу с медијима, након церемоније свечаног дочека, премијер Вучић састаће се са премијером Едијем Рамом, председником Бујаријем Нишанијем, затим председником Парламента Иљиром Метом и градоначелником Тиране Љуљзимом Башом.

Први дан посете премијер Вучић завршиће сусретом са представницима удружења Срба у Албанији.

Током другог дана посете предвиђено је учешће премијера Вучића на Економском форуму “Виенна Ецономиц Форум – Тирана Талкс 2015″, на коме ће присуствовати и премијери из региона.

Са премијером у Тирану путује и потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Вучићева посета Тирани је већ означена као историјска због чињенице да је то први долазак једног српског премијера у ту земљу у историји.

Током званичне посете премијера Вучића Тирани, првој у историји, безбедносне мере биће подигнуте на највиши степен, контрола ће бити обављана са копна и из ваздуха, а биће укључени и припадници антитерористичких јединица, јавили су албански медији.

На терену ће, како се наводи, бити ангажован велики број полицајаца и гардиста, припадника служби безбедности, као и припадника Државне дирекције за борбу против тероризма.

Контролу из ваздуха ће, како је најављено, обављати војни хеликоптери.

Предвиђен је и специјални план обезбеђења Амбасаде Србије у албанској престоници која ће практично бити под „полицијском опсадом“.

(Б92)