Прочитај ми чланак

НЕРЕДИ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВРХОВНЕ РАДЕ У КИЈЕВУ – поново горе гуме (видео)

0

kijev demonstracije

Саобраћај дуж Улице Хрушевског је блокиран. У центар града позване су полицијске јединице.

Врховна Рада је усвојила нацрт закона бр 1558-1 о реструктурирању обавеза у страној валути. 227 посланика је гласало за ову одлуку. Нацрт закона је прослеђен на треће читање.

Демонстранти су се после тога окупили близу Врховне раде и обновили „манифестацију“.

Полиција се припрема за коришћење противпожарних хидранта на раскрсници улице Шовковична и Улице Хрушевског. Неколико демонстраната је приведено. Демонстранти бацају димне куглице и флаше са Молотовљевим коктелом.

kijev demonstracije 2

Хитна помоћ пружа прву помоћ једном од повређених демонстраната на степеницама Врховне раде. Полицајци стално задржавају најагресивније демонстранте. Ватрогасна бригада још није успела да склони запаљене гуме.

Напомена преводиоца: Видео је РТ-ов, али сам га прво видео на сајту War News Update, чији уредник често, као и овог пута, има упутне и корисне коментаре, без обзира да ли се са његовим ставовима слагали или не.

WNU: Управо сам завршио разговор са пријатељем који је цео дан из Врховне раде гледа демонстрације. Њега забрињава што у маси нису нема младих људи… то су обични средњовечни Украјинци чије животе уништава економска криза, која им је однела уштеђевине и због које немају средстава за живот.

Мој пријатељ мисли да је ово тек почетак, да ће бити само још горе. И у праву је, сматрам. Успут, о овоме данас на западним медијима – мук.

Извори: Novorossia Today и WNU
За Ћирилизовано, Магацин и СРБИН.ИНФО превео: Александар Јовановић