Прочитај ми чланак

ЗЛО СЕ РАЂА ПОД ОКРИЉЕМ ЗАПАДА: Шта знају млади Албанци са Космета?

0

albanci u siriji

Професор на Факултету исламских студија у Приштини, Џабир Хамити, мисли да млади Албанци са Космета одлазе у рат у Сирију и Ирак зато што немају праве информације шта се тамо дешава. Када би знали шта је рат, не би ишли. Ваљда би такав закључак требало да буде.

Иначе, целу тему сада покрећу амерички и британски медији, пошто их нови трендови на Косову и Метохији плаше. У редовима ИДИЛ-а су већ 232 косметска Албанца, мада су процене да цела мрежа која подразумева регрутацију, припрему одласка и прихвата и пропагандне активности броји на Косову и Метохији преко 2.000 људи. Незванично, говори се да су 34 Албанца већ погинула на Блиском истоку.

Не треба уопште сумњати да ће се ове бројке само повећавати. И ту професор Хамити уопште није у праву. Млади са Космета толико слушају о рату од првог разреда основне школе, па надаље, током образовања, да се то не може упоредити ни са једним другим примером у Европи. Али, млади Албанци уче да је рат решење.

Уче о „јуначким акцијама“ хероја из ОВК и кукавичким одмаздама српске војске (не говори се чак ни да је то била југословенска војска). Систем, какав постоји на Космету, подстиче младе да размишљају у смеру како се све ратом решава. И потпуно је природно да одлазе у Сирију и Ирак.

Исто као што ће бити нормално ако сутра поново запуцају по Србима. Они се тако усмеравају, другачије и не знају. И то све наочиглед ЕУЛЕКС-а, америчких војника стационираних у Бондстилу и безброј представника међународних невладиних организација.

Зло на Косову се рађа под окриљем Запада. Или га можда Запад и прави?

Извор: fsksrb.ru