• Почетна
  • СВЕТ
  • ЗЛОЧИН ПРИПИСАН РУСИМА: Војници западних савезника силовали 860.000 Немица!
Прочитај ми чланак

ЗЛОЧИН ПРИПИСАН РУСИМА: Војници западних савезника силовали 860.000 Немица!

0
Фото: профимедиа

Фото: профимедиа

Супротно томе, слика о Стаљиновим трупама које су у 1945. ушле у Берлин и чији су војници „насрнули на жене које су се третирале као дивљач за сексуално иживљавање, дуго су били урезани у мисли и истраге Немаца, објаснила је Гебхарт 

Западни савезници силовали су стотине хиљада Немица, пише немачка историчарка Миријам Гебхарт у књизи која је објављена под називом „Кад су стигли војници“ (Алс дие Солдатен камен) и која је у немачкој јавности доживела похвале, али и преиспитивања.

„Најмање 860.000 жена и девојака, али и мушкараца и младића, силовали су савезнички војници након пада Трећег рајха и у послератном раздобљу. То се догађало свуда“, пише Гебхарт уз напомену да су у тому предњачили амерички војници.

Књига је снажно одјекнула у Немачкој гдје су подаци о таквим злоделима били одраније познати, али готово искључиво су приписивани совјетским војницима.

Документована су и силовања која су починили амерички војници над Францускињама након искрцавања у Нормандији 1944, но глобално су западни савезници – Американци, Французи и Британци задржали беспрекоран углед победника над нацистичким варварствима.

Супротно томе, слика о Стаљиновим трупама које су у 1945. ушле у Берлин и чији су војници „насрнули на жене које су се третирале као дивљач за сексуално иживљавање, дуго су били урезани у мисли и истраге Немаца“, објаснила је Гебхарт на конференцији за новинаре у Берлину.

Американци одговорни за 190.000 силовања

„У осталим деловима Немачке, а то се раније није знало, односно о томе се није говорило, неки други војници на сличан су начин силовали Немице“, каже она на основу података који се темеље на великом броју досад неистражених војних докумената, сведочанстава свештеника, захтева за побачајима и слично. Документи говоре и о „лову на жене и младе девојке“, које су након силовања често убијали, неретко насред улице у неком немачком граду или селу.

На темељу процјене Миријам Гебхарт од око 860.000 силованих Немица трећину или њих 270.000 силовали су војници западних армија: 190.000 амерички, 50.000 француски и око 30.000 силовања починили су британски војници. Совјети су починили најмање 590.000 силовања, пише историчарка подсећајући како се досад веровало да је број њихових жртава између милион и два милиона силованих особа.

(Курир)