Прочитај ми чланак

ЧУДО: У целој Европи само две репрезентације имају мање бодова од Србије

0
Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

После четири наступа, фудбалска репрезентација Србије дели последње место у својој квалификационој групи за одлазак на Европско првенство, а можда још више поражавајуће од те чињенице делује она – ко је једино неуспешнији од наших „орлова“.

Истина, није баш било много правде по нас у овом такмичарском циклусу: УЕФА је решила да се прекинути меч Србија – Албанија региструје тако што је, наводно, Србија победила службеним резултатом (3:0), али је онда истој тој Србији одузела три бода због лоше организације сусрета. Испаде „ником ништа“, с тим што гостујући дрон са заставом Велике Албаније госте и није много коштао, но… чињеница је да после најновијег пораза, 2:1 у Лисабону од Португалаца, наша репрезентација тешко да може на ЕУРО2016.

Из сваке групе на првенство Европе ићи ће по две најбоље селекције, ићи ћемо тамо и најбоља трећепласирана, док ће преосталих осам трећепласираних екипа играти у баражу. А у нашој, И групи, ситуација је тренутно следећа:

Португалија 4 3 0 1 4:2 (+2) 9 бодоа
Данска 4 2 1 1 6:4 (+2) 7
Албанија 4 2 1 1 4:5 (-1) 7
Јерменија 4 0 1 3 3:6 (-3) 1
Србија* 4 1 1 2 6:6 (0) 1

Ипак, још горе по нас изгледа листа европских репрезентација које су – ту негде где је и српска репрезентација.

Од наших „орлова“ гори су само Гибралтар и Андора, који још увек чекају на свој први бод, а такође један бод, као српски фудбалери, сакупиле су и репрезентације Казахстана, Луксембурга, Сан Марина, Јерменије и Малте.

Онако, успут говорећи, Гибралтар је у недељу такође дао један гол, као и наши. С тим што су за њихов погодак били задужени људи који су, када не играју фудбал, полицајац и адвокат.

О, да, умало да заборавимо.

Бољи од нас су и…

… неугодна Фарска Острва (3 бода) и увек незгодни Лихтенштајн (4).

(Блиц.спорт)