Прочитај ми чланак

„СРПСКА” МАНЕКЕНКА: Рађајте ви Лепосаве, а ја ћу Ноел да држим даље од Србије

0
Фото: Инстаграм - фотографија преузета са веб портала: index.hr

Фото: Инстаграм – фотографија преузета са веб портала: index.hr

Манекенка Јована Швоња револтирано се, после само неколико сати од порођаја, обратила преко Фејсбука свима који су негативно кометарисали име њене ћерке Ноел.

НОЕЛ

Ноел је и мушко и женско име, од латинског израза “Dies Natalis“ што у буквалном преводу значи “дан рођења“. Српска верзија имена Ноел би била: Рођеданко, Рођеданка.

– Како ли сам само могла свом детету да дам име Ноел, ма срам ме било! Од толико Јелена, Јована, Маја, Светлана, Радмила, Милица, Лепосава и осталих српских имена.

Па можда зато што не намеравам да ограничим дете управо на ту Србију на коју сте поносни само када неко треба да се испљује на основу имена које додели свом новорођенчету. Толико плитких, малих и завидних људи – пише манекенка и наставља:

– Она је моја Ноел, мој Божић и даћу све од себе да одраста што даље од те исте Србије, не зато што не волим земљу у којој сам рођена и одрастала, напротив (Србију волим свим срцем), већ зато што су људи у њој из минута у минут све већа говеда која у тако великој и дивној ствари као сто је рађање новог малог неисквареног живота користе тако баналну ствар да би могли да шире негативност.

Е па драги моји, изволите па правите и рађајте децу па их називајте Милош, Дража, Ратко, Слободан…

Можда онда будете већи Срби. И људи. А до тада ми сјашите са грбаче, имам дете коме треба да се посветим. Лаку ноћ – написала је супруга фудбалера Филипа Ђорђевића.

(Блиц.рс, Србин.инфо)