Прочитај ми чланак

Наше млађе фудбалске селекције високо котиране на Уефиној листи

0

Када су у питању резултати млађих селекција у фудбалу, Србија је високо котирана на званичној Уефиној листи. Највеће заслуге за добар и континуиран рад свакако младим оперативцима Савеза припадају Сави Милошевићу и Митру Мркели, али и селекторима и тренерима који воде те селекције. На предлог Митра Мркеле, директора свих млађих селекција ФСС, недавно је Извршни одбор једногласно подржао његову одлуку да се именују нови селектори за најмлађе играче.

aleksandar-stanisavljevicВелика нада Московљана и кадетске репрезентације, Александар Станисављевић

– Ништа не препуштамо случају, каже Митар Мркела. До сада смо доносили добре одлуке које су биле у интересу нашег најпопуларнијег спорта. Озбиљно и студиозно приступамо новим задацима. Већ у марту наредне године наши кадети и омладинци имају значајне испите. Верујем да ће селектори Томић и Говедарица успети да остваре добар резултат са својим селекцијама.

Први на фудбалско борилиште излазе изабраници Дејана Говедарице, дечаци рођени 1998. године. Високи штопер московског ЦСКА-а Александар Станисављевић је оптимиста пред квалификациони турнир у Азербејџану.

– На првом турниру смо показали да имамо потенцијал. Победе над врло добрим репрезентацијама Малте и Финске, свакако нам дају снагу да наставимо са још бољим играма, док је пораз од Холандије, такође добра опомена. Искрено, верујем да у конкуренцији са Азербејџаном, Португалијом и Данском, можемо да обезбедимо једну од прве две позиције које директно воде на Европско првенство које ће се у јулу одржати у Бугарској, каже сјајни штопер Србије.

Изабраници Ивана Томића имаће тежак задатак у Холандији (од 26. 31. марта), где ће поред домаћина за ривале имати још Швајцарску и Норвешку. Победник групе играче на првенству Старог континуитета у Грчкој.

У другој половини године, тачније у октобру квалификације очекују и изабранике Бранислава Николића и Милана Ђуричића. Млађи омладинци (1997. годиште) стартују у првом кругу квалификација у Естонији где ће још играти и са селекцијама Чешке и Јерменије, док ће пионири играти у Луксембургу са домаћином, Литванијом и Аустријом.

(Политика)