Прочитај ми чланак

Почетак новог суђења Мирославу Мишковићу заказано за 21. јануар 2015. године

0

vucic_miskovic

Ново суђење Мирославу Мишковићу, власнику „Делта холдинга” у обједињеном процесу за друге малверзације са путарским предузећима почеће 21. јануара идуће године, уколико до тада буде окончан штрајк адвоката. Јучерашњи претрес пред новим судским већем којем председава судија Маја Илић одложен је пошто се браниоци оптужених нису појавили у судници.

Мишковић и још 13 окривљених из оба случаја седели су јуче заједно на оптуженичкој клупи. Они су дошли у београдску Палату правде, где им је судија Маја Илић саопштила да ће обједињени процес кренути из почетка. У процесу је укупно 15 оптужених, али је са јучерашњег суђења изостао Ристо Ристић који је на болничком лечењу. Судија Илић најавила је да ће, када адвокати почну да раде, процес кренути убрзано и претреси ће бити заказивани у што краћем року.

На јучерашњем суђењу Мирослав Мишковић се није јављао за реч, али је његов син Марко, који је такође оптужен, казао да му је потребан бранилац по службеној дужности. Он је потврдио да су његови изабрани адвокати и даље Зденко Томановић и Радослав Баћевић, али да сматра да му је неопходан адвокат којег би му ангажовао суд. Судија му је одговорила да до следећег суђења обавести суд да ли је отказао пуномоћје изабраним браниоцима да би му на време био одређен адвокат по службеној дужности.

Подсећамо, суђење Мишковићу почело је 14. новембра прошле године. Пред новим судским већем, Мишковић и остали оптужени мораће поново да изнесу одбране. Пред судијом Владимиром Вучинићем, који је више од годину дана судио овај случај, нико од оптужених није признао наводе оптужбе, према којим су путарска предузећа оштетили за позамашне износе новца ради стицања противправне користи.

Спајање поступака у случају оштећења путарских предузећа у којем је првоокривљени Мишковић са случајем ФАМ-а из Крушевца одобрио је суд на предлог одбране власника „Нибенс групе” Мила Ђурашковића који је оптужен у оба случаја.

Против Мишковића и Ђурашковића као и још осам оптужених води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра. Случај ФАМ покренут је пре поступка против Мишковића.

Д. Чарнић

(Политика)