Прочитај ми чланак

ОНИ САД ВЛАДАЈУ СРБИЈОМ: Отац Цеце Ражнатовић на власти у Житорађу

0

Slobodan Veličković cecin otac 03
Општина Житорађе добила је нову поставу која ће водити власт овог места, а међу њима је и отац певачице Цеце Ражнатовић.

Само годину и по дана од последњег прекомпоновања владајућа већина у Житорађи је поново промењена. Овог пута у опозицији су једино СДС и СПС.

Иако има само 2 одборника у локалној Скупштини на данашњој ванредној седници Српска напредна странка добила је председника Општине Житорађа.

Већином гласова одборника на то место је изабран Слађан Миленковић, власник приватне фирме “Кони”. За његовог заменика изабран је Слободан Величковић (ЈС), отац познате фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић.

До сада је већину имала коалиција Социјалдемократске и Српске радикалне странке, а председник је био Горан Стојковић из СДС-а.

Радикали су остали на власти и задржали „свог“ председника Скупштине Марка Миленковића.

Поред 2 одборника СНС и 7 СРС, власт чине и по 2 одборника Нове Србије, Јединствене Србије и 2 групе грађана.

Подсетимо, последња промена власти у овој општини на југу Србије била је у марту 2013. године када је актуелну већину коју је окупљао СПС, заменила коалиција СДС и СРС.

Цецин отац: Срушићу лопове у Житорађи!

Отац певачице Светлане Цеце Ражнатовић Слободан Величковић (64), који је одборник Јединствене Србије у СО Житорађа, објавио је рат локалним властима у том месту, тврдећи да у тој општини царују „лоповлук и јавашлук“!

Цецин отац каже и да је, из тих разлога  напустио владајућу коалицију, коју чине ДС, СРС и СПС у том месту, а о свему ће, каже, обавестити и председника странке Драгана Марковића Палму.

– Објавио сам рат лоповима у Житорађи и нећу више са њима да се меркам! Нит мањег места, нит више лопова! Пола њих је за затвор, а пола за лудницу! То је страшно шта они раде! Запошљавајују своје људе преко везе, и то у јавне секторе иако тамо нису потребни. Председник општине Горан Стојковић из ДС-а је добио годишњи буџет од 700.000 динара за репрезентацију, а председник Марко Миленковић, одборник радикала, буџет од 500.000 динара. Па, за те паре могу две улице да се асфалтирају! Народ нема хлеба да једе, а они се разбацују парама – огорчен је Слободан Величковић.

– У шали кажем да мајка уместо да сина одведе у вртић, она га одведе у халу спортова, у којој сви заједно немају завршену средњу школу! Нисам могао то више да трпим и за говорницом сам рекао да обављујем рат радикалима, демократама и социјалистима! – каже за “Ало!” отац познате певачице, који истиче да његову ћерку не занима политика, те да јој о томе и не прича.

 

(juznevesti.com, Ало.рс – Фото: Зоран Лончаревић)