Прочитај ми чланак

ПОЛИЦИЈА „ЧИСТИ ТЕРЕН“ У ПРЕШЕВУ и околлним албанским селима

0

saj-rojters_iff

У Прешеву и неколико суседних села у току је велика акција „чишћења терена“, у којој је до сада ухапшено 11 припадника албанске међународне криминалне групе. Извор упућен у полицијску акцију рекао је за ТВ Б92 да је реч о шиптарској криминалној групи која се бави трговином људима.

У „чишћењу терена“ до сада је, на 11 локација, идентификовано и ухапшено 11 припадника међународне криминалне групе из Прешева и села Миратовац, потврдио је извор за Б92.

Село Миратовац, са српске и Лојане са македонске стране границе, транзитни су центри за трговину људима из Африке, Азије и Блиског истока. Са 2.777 становника према попису из 2002. године, Миратовац је, после Ораовице, највеће село на територији општине Прешево.

Акција се одвија и у другим албанским селима у близини границе са Македонијом или су у близини административне линије са Косовом и Метохијом.

Акцију хапшења реализују припадници Полицијске управе (ПУ) Врање, Безбедносно информативне агенције (БИА) и Вишег јавног тужилаштва (ВЈТ) из Врања.

(Б92)