Прочитај ми чланак

СЦЕНАРИО ЗА РУШЕЊЕ ПУТИНА 2017. ГОДИНЕ, нa 100 година Октобарске револуције!

0

rusija-demonstracije-putin-600x337

Домино стратегија преврата

Политички стратези, аналиитчари ,психолози ,економисти, генерали и читав тим окупљен је у САД уз подршку неких европских влада за разраду сценарија за урушавајне и рушење Владимира Путина са власти пре 2017. гоодине. Циљ је да се на 100-годишњицу “Октобарске револуције, која је срушила династију Романов уз подршку западних ментора и довођењем Лењина и бољшевика обави промена у Русији и спречи ново кандидовање Путина за председника Русије.

За ову “операцију” спрема се велики новац, инфраструтура ван и у Русији. Први ефекат је постигнут, а то је вид изолације Русије и Путина на западној политичкој и економској сцени која је већ направила штету Русији од преко 130 милијарди евра. Постигнут је и ефекат урушавања Украјине као природног геополитичког заштитног простора од НАТО и приближавање Украјине НАТО и САД и потискивању Русије уз кризни сценарио за Крим и војне операције тзв. “проруских снага”. Русија је у рецесионој путањи и овај тренд ће се наставити и у 2015. години са падом цена нафте и енергетском кризом која погодује САД и штети ЕУ и Русији. САД због тога притискају ЕУ да одржавају санкције према Русији и држе председниак Путина на “леду”.

Путин “од доброг до лошег” момка

План је да се криза у Украјини настави и у 2015. години уз велико превирање и позив на војну интервенцију Украјине према Русији и одржавану затегнутих односа до “црвене линије” НАТО и Русије. Русија се потискује из Европе и Е у и пребације се на “жељено” подручје, а то је Азија. Донедавно председник Путин је био лидер од утицаја у свету, а сада се обликује сатанизацијом да буде светски проблем број један у свету. Последице западног притиска на Русију, слабости унутар економије и власти у Русији отварају пут за припремање радикалне опозиције против Путина током 2015. и 2016. године.

Сам предсендик Путин и његови најближи сарадници говоре плану тз “обојених револуција”, осносно смишљених модела за обарање с власти политичких лидера већ примењених, који су дале резултате. Сада се трага и припрема логистика за “инсајдерима” унутар Путиновг политичког и економско-олигархијског тима, међу либералним интелектуалцима, новинарима, уметницима и јачање синдикалних организација. Намера је да се председник Путин представи као господар олигархије на власти која се заснива на јаком утицају тајних служби и тајкуна блиских некадашњем КГБ-у. Путин по западном плану треба да буде “сива еминенција” тзв. “КГБ мафије”

rusija-protesti-putin-demonstracije

Како створити опозицију Путину?

Сада се пишу разне студије нарученог карактера које анализирају Путинову личност, живот ,,владавину и политичке потезе, и пре свега његову прошлост у КГБ-у. Тако се појавила књига “ Путинова клептократија” Карен Давиша, политиколога са Универзитета Мајами у Охају која гради своју причу на власти Путина на мрежи државне “крађе и корупције”, пре свега људи који су стављени на “црну листу” ЕУ и САД. Тако се САД и ЕУ показују као “заштитници” правде и устају против Путинових корупционаша тзв. “другарског капитализма”. Путин постаје моћни плутократа, апсолутни господар Русије и енегетских концерна. Иза ове опције стоје и протерани и прокужени тајкуни као што је Ходарковски који служи као главни саветник за план обарања Путина с власти.

Тако је изнајмљена аналтичарка и писац Карен Давиша у листу “Економист” описала Путина као творца нове “трансформисане” олигархије “независне и моћније од државе у корпоративну структуру у којој олигарси служе на задовољство државних званичника који су и сами прибавили економску контролу… како за државу, тако и за себе”. По оцени Карен давиша резултат свега тога јесте да 110 појединаца контролише 35 процената богатства Русије.

Пројекат даље компромитације Путина је увезивање “КГБ братства” у пословну олигархију која влада Русијом и ресурима пре свега гасом. златом, ретким металима, ИТ технологијом али и медијима. На расту цена нафте и гаса по мишљењу Карен Давиша“. Нису само Путинове колеге се окористиле од скока цена нафте, већ и они који су гласали за њега. Међутим, како економија успорава, а прави приходи почињу да падају, фокус се може вратити на случај који је покренуо протесте 2011.” Сада се трага за опозицијом која би била радикалнија него 2011. гоидине и тражила оставку садашње владе Медведева и председника Путина, или ће ићи на раздор између Медведева и Путина као и сукоб у олигархији економске и политичке моћи.

(Видовдан.орг – Томислав Кресовић)