Прочитај ми чланак

Жестоке борбе на доњецком аеродрому, Украјинци губе и последње упориште

0

motorola_ukr_ak_123

Доњецк аеродром поново је главна ратна тачка целе Новоросије.

Јаке украјинске снаге – потпомогнуте својима који још држе неке позиције на самој периферији аеродрома – успеле су биле да привремено заузму већи део старог аеродромског терминала. Међутим, у њему су се одржали свега два сата.

Уследио је контраудар одреда „Спарта” којим командује целом Донбасу добро познати Моторола. Украјинци су били брзо избачени из терминала.

Права битка се тек тада разгорела јер су Украјинци из суседног града Авдејевка и насеља Пески појачали артиљеријску паљбу по положајима снага ДНР на аеродрому, а истовремено су послали пешадију и оклопна возила да поврате изгубљене позиције. Пре свега стари терминал.

Убрзо су Украјинци почели да туку и нови терминал, а армија ДНР гађа артиљеријом и вишецевним ракетним бацачима њихове ватрене тачке око Авдејевке и места Пески.

Ратни извештач Генадиј Дубовој јавио је са аеродрома да су оба терминала под контролом снага ДНР. Такође: да међу убијеним са украјинске стране има и црнаца-плаћеника и да је у борбама Моторола лакше рањен.

Ако се ништа крупно не догоди, Украјинци ће дефинитивно изгубити и последње упориште које су држали на периферији аеродрома. При таквом стању ствари, армија ДНР има отворен пут према околним насељима које држе украјинске јединице.

(Факти)