Прочитај ми чланак

ШПАНИЈА: Украјинац изрешетао Србе!

0

pucnjava_policija 620x0

У жестокој пуцњави у Валенсији данас по подне рањена три држављанина Србије. Професионалац испалио пет метака. Узрок туча или дрога. Један у тешком стању. Шпанска полиција тврди да је у питању сукоб Украјинаца и Срба.

Тројица српских држављана упуцана су данас око 12.30 у источном делу Валенсије, и како јављају шпански медији, сумња се да је реч о професионалном стрелцу. Један од повређених је теже рањен у стомак, док су друга двојица прошла са лакшим повредама. За нападачима се још трага.

Шпански медији наводе да су српски држављани, стари 36, 38 и 46 година, упуцани из полуаутоматског оружја у близини Института рада. Форензичари су пронашли пет чаура. Очевици тврде да су видели човека са велике удаљености од раскрснице где су стајали како циља у групу Срба. Он је био у друштву још двојице помагача. Убрзо након што су одјекнули пуцњи, до наоружане групе је стигло возило марке „ауди“, које их је покупило. Претходно, један од нападача је запуцао у правцу случајних пролазника који су почели да се окупљају. Иако је идентитет учесника у пуцњави још непознат, шпански медији тврде да је међу њима било држављана Украјине!

Према даљој причи, рањени српски држављани су зауставили такси и превезли се сами до Клинике за хитне случајеве у Валенсији.

Теже повређени одмах је подвргнут хитној хируршкој интревенцији, док су друга двојица добили по метак, један у руку, други у колено. Сви су у болници а њихове собе су под надзором припадника шпанске полиције.

Према саопштењима шпанске полиције, сумња се да је у питању обрачун источних криминалних група. Испитује се и да ли је ватрени обрачун имао везе са тучом која је избила у једном оближњем бару истог јутра, где су учествовала двојица мушкараца чији опис одговара онима који су учествовали и пуцњави.

А чињеница да је шпанска полиција изашла у јавност са тврдњама да је у питању обрачун „источних криминалних група“ отворила је спекулације и да је мотив обрачуна у Валенсији заправо неуспео шверц дроге. Недавно је код острва Гран Канарија на једрилици заплењена тона кокаина и тада су ухапшени Србин и два Украјинца.

СРПСКИ КЛАН РЕДОВАН У ШПАНСКИМ ЦРНИМ ХРОНИКАМА

У Шпанији годинама континуирано делује српски клан криминалаца и са Иберијског полуострава врло често стижу вести о њима. Тако је у јуну ове године ухапшен српски држављанин В. М. (35) са осам килограма кокаина и то у моменту кад је у шпанској луци Денија покушао да се укрца на трајект за Ибицу. Годину дана раније шпанске власти су заплениле више од 800 килограма кокаина са једне јахте и тада је у групи од 16 особа ухапшен и Србин.

У Шпанији су уточиште пронашли и они наши држављани за којима су расписане потернице. Тако су у фебруару 2012. године у Валенсији ухапшени Лука Бојовић, Владимир Милисављевић, Синиша Петрић и Владимир Мијановић. Бојовић и Милисављевић су се налазили на врху српских најтраженијих бегунаца.

У Шпанији се до хапшења фебруара 2013. налазио и Ђорђе Прелић, који је осуђен на 15 година затвора, осуђен због сумње да је учествовао у нападу и убиству француског навијача Бриса Татона. Некадашњи директор „Це маркета“, покојни Родољуб Радуловић, такође се крио у овој земљи…

(Вечерње новости)