Прочитај ми чланак

Рејтинг напредњака ће пасти када се развеју лажи на којима је СНС дошла на власт

0

Sandra Raskovic Ivic DSSs

„Увођење санкција Русији било би политичко и морално самоубиство Србије и Демократској странци Србије никада не би пало на памет да тако нешто уради. Против Русије иступају исте оне силе које су разбијале Југославију и Србију и не могу да прихватим „фасцинацију жртве својим џелатом“ која је очигледна код појединих домаћих политичара“, рекла је Санда Рашковић Ивић гостујући у емисији „Став Србије“ на ТВ Прва.

Говорећи о рејтинзима странака, председница ДСС је рекла да ће висок рејтинг Српске напредне странке пасти када грађани осете негативне последице приближавања Србије Европској унији и економских мера које се огледају у смањивању плата и пензија.

„То ће бити тренутак када ће се развејати добро упаковане лажи на основу којих је Српска напредна странка победила на изборима“, истакла је Рашковић Ивић и додала да понуда власти никада није била лошија и да треба да буде смењена.

„ДСС и патриотски блок који окупљамо неће мењати власт уз помоћ Запада, већ уз помоћ народа и избора“, нагласила је она.

На локалу се решавају комунални проблеми, а не државна питања

Говорећи о учешћу ДСС у београдској власти, Рашковић Ивић је да се у локалној власти решaвају комунални проблеми, а не државна питања попут уласка Србије у ЕУ или НАТО, чему се ДСС оштро противи.

„Београд на води јесте далека будућност, јер треба имати на уму да се у Београду и Прокоп гради деценијама. Међутим, пројекти који се сада реализују у Београду, попут измештања аутобуске станице, оспособљавање Прокопа јесу пројекти које у потпуности подржава и ДСС. Са друге стране „посрбљавање“ београдске културе, које спроводи београдски секретар за културу, резултат је учешћа наше странке у локалној власти“, нагласила је председница ДСС.

Рашковић Ивић је оштро критиковала економску политику Владе Србије која спроводи налоге Европске уније и Међународног монетарног фонда.

„Влада распродаје земљу, ресурсе, смањује плате и пензије, а припрема и масовна отпуштања, а то су последице погрешне проевропске политике. ДСС би успоставио чвршћу сарадњу са Русијом, од које кроз реализацију гасовода Јужни ток и модернизацију инфраструктуре можемо очекивати 10 милијарди долара инвестиција“, закључила је Рашковић Ивић.

(ДСС-НСПМ)