Прочитај ми чланак

АЛЕКСАНДАР ДРАЖИЋ ЗА СРБИН.ИНФО: Потребно окретање ка Русији

0

aleksandar drazic

„Патриотски блок је једина алтернатива и уколико се страначка сујета не избегне, то ће дефинитивно бити пораз свих родољуба. Дакле, све је у рукама СРС, Двери и ДСС. Сви остали (странке, покрети, појединци) мали су да би били оснивачи нове снаге, дакле, сви остали могу бити подршка, како би се са што ширег фронта кренуло у рушење актуелног режима.“ рекао је за Србин.инфо лидер „Народном покрета препород Србије“ Александар Дражић.

Како гледате на могућност формирања патриотског блока? Које странке, покрет и личности су у стању да окупе такав блок?

Формирањем патриотског блока створила би се поприлично озбиљна формација која би директно могла да угрози Вучићев режим. Исти је тога свестан, па, с тога (зато) изузетно (поприлично) меша прсте у разбијање могућности да то тога дође. Тренутно, Војислав Шешељ је једина политичка личност, чији би ауторитет могао да окупи све патриотске опције под једну заставу.

narodni pokret preporod srbijeТреба искористити и зближавање Двери и ДСС. Патриотски блок је једина алтернатива и уколико се страначка сујета не избегне, то ће дефинитивно бити пораз свих родољуба. Дакле, све је у рукама СРС, Двери и ДСС. Сви остали (странке, покрети, појединци) мали су да би били оснивачи нове снаге, дакле, сви остали могу бити подршка, како би се са што ширег фронта кренуло у рушење актуелног режима. Сва очекивања јавности су тренутно усмерена на Војислава Шешеља и тај адут би добро било искористити. Кад то кажем, мислим на тренутак и популарност коју Воја има у народу.

Какав је ваш став по питању нових мера штедње, смањивања плата и пензија?

Смањење плата и пензија је још један у низу удара на радничку класу, са потпуно нејасним циљем, односно, тај вид мере, не само да није популаран, већ је недовољан да се било шта озбиљније променило. Да су околности друштвено политичке у Србији другачије, то би можда и имало смисла, овако, то је један од најгорих потеза које је режим могао повући. Поставља се питање, а шта је то што би било сврсисходније?! Оздрављење привреде мора бити заједнички пројекат власти и грађана, а не само грађана који су потпуно осиромашени, после више деценијске кризе која је оставила озбиљан траг на све.

Влада нема решење, осим што је окренута ЕУ, чија је то и замисао – ударити по народу и испуњавати инфраструктурне услове које ЕУ налаже. Ти услови нису и не могу бити тренутни приоритет уколико се озбиљно тежи ка дугорочном решавању и изласку из кризе. Једно од решења је свакако нагли окрет према Русији и тржишту од ког можемо имати користи, а не губитак, какав је случај од “булдожер револуције“, па до сада.

drazicКакав став имате о политици садашње владе Србије о Косово и Метохији?

Косово и Метохија најболније питање у Срба. Режим је више него одлучан да се то реши у корист шиптара и тако узме учешће у директном развијању сепаратистичке замисли, стварање такозване „Велике Албаније“. Сво српство се мора супроставити таквој тежњи и само формирање патриотског фронта би било корисно у даљем развоју ситуације око питања јужне Српске покрајне. Сви потези Владе Републике Србије до сада, по питању Космета су директна претња даљем распарчавању Српске земље.

Можете ли нам речи нешто о малверзацијам у општини Лазаревац?

Напредњачке малверзације у Лазаревцу трају више од две године, од тренутка када су вољом народа исти преузели одговорност вођења општине. Све што раде, раде искључиво по страначкој линији и тако праве видну дискриминацију међу грађанима. Спорне Јавне набавке, реализације пројеката без тендера, остваривање екстра профита, крађе, су слика и прилика власти у општини. Тренутно радим на раскринкавању свих спорних радњи у нади да ће грађани препознати искрену борбу против пошасти која нас је све задесила, „напредњачко лудило“, како би ја то назвао.

(Србин.инфо – Tеша Тешановић)