Прочитај ми чланак

Тома: Недостајала је само бомба на дрону

0

toma-foto-ap_ff

Председник Србије Томислав Николић најоштрије је осудио синоћњи инцидент на утакмици између Србије и Албаније и затражио од служби безбедности, МУП Србије и Управе царина да тај догађај „схвате као последње упозорење“ јер би следећи такав случај „могао имати људске жртве“.

Констатујући да су „очигледне намере оних који су организовали и спровели у дело план са летелицом која је носила заставу велике Албаније да изазову немире у Србији и да покушају да дестабилизују цео регион.

„Спортске утакмице нису место за пласирање провокативних политичких порука“, истакао је председник Србије и додао да се „ради о промоцији бескруполозне и неоствариве идеје о великој Албанији, за коју се могло очекивати да ће наићи на оштру реакцију на самом стадиону и целој земљи.

У саопштењу прес службе Председништва наводи се да је Србија учинила све да прошлост остави за нама и да развија пријатељске односе, те да се предстојећа посета албанског премијера Едија Раме у Србији очекује као знак успостављања изванредних односа.

„Након атентата на успостављање пријатељства Србије и Албаније, очигледно је да ће Албанији бити потребне деценије, ако не и векови да постане нормална држава, без мржње према Србима“, сматра председник Николић, који очекује да јучерашњу безумну акцију најоштрије осуде државни врх и јавности у Албанији.

Николић каже и да је недостајала само експлозивна направа у летелици, па да се стекне утисак о повезаности са терористом број један у свету, док као посебно забрињавајућу наводи чињеницу да „екстремисти исписују поруке мржње на манастиру Високи Дечани и да стотине Албанаца с Косова и Метохије учествује у терористичким акцијама у Ираку и Сирији“.

 

(Танјуг)