Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Стојковић и Тошић спасили Србију од бруке!

0

522998_srbija--jermenija--foto-rts1--blicsport.rs_f

Шок одмах на почетку! Фудбалери Србије били су на прагу пораза на старту квалификација за Европско првенство 2016, али се са гостовања из Јерменије враћају са бодом до кога су дошли голом Зорана Тошића у 90. минуту – 1:1 (0:0).

Ни у другом мечу на кормилу „орлова“ Дик Адвокат није успео да се радује, а ако се то није очекивало у дуелу са Француском (1:1), онда јесте у Јеревану, али су се такозване „мале“ репрезентације опет показале као врло неугодне за наше фудбалере.

Извео је холандски стручњак исти састав као против „триколора“, иако штопери Митровић и Настасић немају мечеве у ногама, што се и огледало у несигурним потезима интервенцијама пред голом Стојковића. Планове му је пореметила и повреда Лазара Марковића кога је средином првог дела заменио Кузмановић.

Матић је био доминантан на средини и без проблема је добија дуеле и решавао све ситуације у своју корист, и био најбољи играч Србије, која је до одласка на предах имала три шансе из којих је морала бар једном да затресе мрежу Јерменије.

Најпре је Гудељ тукао са дистанце у петом минуту, а недуго затим је пробао и Коларов из слободњака, али са 30 метара није успео да угрози Березовског.

У 20. минуту је Тадић одлично шутирао са 20-так метара и натерао домаћег голмана да се истакне, а добро је гађао и резервиста Кузмановић под пречку и изнудио корнер. После тог ударца Тошића из левог угла Ивановић је био највиши у скоку и из сјајне прилике лопту главом од земље послао преко гола.

Покушао је и Тошић у 37. минуту, али је шутирао право у Березовског, док је Филип Ђорђевић такође из врло добре шансе центаршут Коларова са левог бока послао далеко поред десне стативе.

Други део протицао је у сличном ритму, Тошић је успео да прокоцка одличну прилику када је Матић сјајно пребацио целу противничку одбрану и на десној страни га избацио самог испред Березовског, али је крилном нападачу ЦСКА лопта побегла у пријему и сјајна шанса отишла је у неповрат.

Јерменија је осетила да би могла и више од бода против „орлова“, којима нису помогли ни уласци Лазовића и Митровића, па је дошла до предности у 73. минуту. После корнера и „боксовања“ Стојковића, лопта је дошла до Воскањана који лако претрчао Кузмановића на левој страни и пронашао Арзумањана, а он је из петерца, поред Коларова и Стефана Митровића главом закуцао лопту под пречку за 1:0.

Домаћин је имао идеалну прилику да овери тријумф, али је промашио пенал осам минута пре краја. Стефан Митровић је потпуно несмотрено оборио Саркисова у свом казненом простору и судија Хаген је сасвим оправдано показао на белу тачку. Одговорност је преузео Пицели, али је Стојковић сјајно прочитао његову намеру да шутира по средини, а затим је и на самој линији зауставио шут Пицелија после одбитка.

Када се чинило да ће се „орлови“ поражени вратити из Јеревана, успели су да се извуку – после акције по левој страни Тадић је одложио лопту за Зорана Тошића а он је са 20 метара лепо погодио горњи леви угао за спас.

(Блиц)