Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ У ВОЈНОЈ БАЗИ МЕРДАРЕ: Заштитићемо свој народ

0

vucic sa vojskom
Србија ће умети да заштити свој народ и своју територију, поручио је данас премијер Александар Вучић приликом обиласка базе Мердаре и додао да ће Жандармерија добити нову опрему како би што ефикасније испуњавала своје задатке, али и да би се боље заштитила.

„Животи жандарма и полицајаца за нас су веома важни и не можемо дозволити бандитима и криминалним групама да краду и пљачкају, и не само то него да долазе са десет аутоматских пушака које служе само за то да се убијају српске снаге безбедности. То је организовани криминал,“ рекао је Вучић и додао да верује да Албанцима из општине Подујево „неће убудуће падати на памет да се таквим терористичким актима служе и да дивљају у околини ове базе“.

Вучић је након обиласка базе рекао новинарима да ће жандарми добити нову опрему, која ће моћи боље да их штити „уз мања ограничења“, а најавио је и нове подзаконске акте у циљу бржег и ефикаснијег реаговања Жандармерије.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће ти акти бити припремљени у наредних 15 дана и додао да је са припадницима Жандармерије разговарао и анализирао безбедносну ситуацију и бездбедносне ризике, односно „како и на који начин је руком албанских терориста убијен припадних Жандармерије Стеван Синђелић“, као и о томе шта може да се уради да се боље заштитимо.

Премијер је мештанима Мердара поручио да могу да се осећају безбедно и да им српске снаге безбедности гарантују потпуну сигурност, али је истовремено и додао да од свих грађана Србије очекује веће поштовање припадника полиције и Жандармерије.

„Терористи раде организовано и у садејству с појединим органима из Приштине“, констатовао је премијер, који је, коментаришући однос међународне заједнице према прошлонедељном инциденту, приметио да је више позива добио када је кренуло искључење струје неплатишама у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи него што је добио телеграма и израза саучешћа због убиства припадника Жандармерије.

(Вечерње новости)