Прочитај ми чланак

УС ОПЕН – СРПСКА МЕГАСЕНЗАЦИЈА: Крунићева избацила шампионку Вимблдона! (ТОК МЕЧА)

0

aleksandra-krunic-foto-reuters-1409293995-558949

Млада српска тенисерка Александра Крунић приредила је још једно велико изненађење на Отвореном првенству САД, пошто је у 3. колу елиминисала четврту играчицу на WТА листи Чехињу Петру Квитову – 6:4, 6:4

ЊУЈОРК – Сан се наставља. Млада српска тенисерка Александра Крунић приредила је још једно велико изненађење на Отвореном првенству САД, пошто је у 3. колу елиминисала четврту играчицу на WТА листи Чехињу Петру Квитову – 6:4, 6:4.

То је био њихов други међусобни сусрет и прва победа српске тенисерке, која се тако реванширала Квитовој за пораз из 2011. године, на ИТФ турниру у Прагу, када је Чехиња славила резултатом 6:4, 6:2.

Александра Крунић је тако наставила низ маестралних партија на овогодишњем УС опену. Она је на старту такмичења савладала Пољакињу Катажину Питер са 6:4, 6:1 за своју прву грен слем победу у каријери, док је у другом колу направила велику сензацију победом против Американке Медисон Кејз – 7:6, 2:6, 7:5.

Међутим, Крунићева је у 3. колу одиграла меч каријере пошто је после једног сата и 36 минута игре избацила трећу носитељку и двоструку шампионку Вимблдона, Чехињу Петру Квитову.

Крунићеву у осмини финала УС опена очекује дуел са бољом из меча између Белорускиње Викторије Азаренке и Рускиње Елене Веснине.

У суботу на терен излази и најбољи тенисер света Новак Ђоковић који у 3. колу мушког сингла игра против Американца Сема Кверија.То је други меч на стадиону „Артур Еш“ и неће почети пре 19 часова.

Ток меча:

Мало ко је помислио да ће Крунићева пружити озбиљнији отпор Квитовој, али она је све демантовала већ у првом гему када је направила брејк. Чехиња је одмах узвратила истом мером, а нових прилика није било све до шестог гема – тада је Крунићева задржала смиреност, спасла брејк лопту и изједначила на 3:3.

Кључни тренутак у првом сету догодио се у деветом гему – Крунићева је дошла до брејк лопте и одмах ју је реализовала за вођство 5:4. Није се српска тенисерка уплашила прилике, већ је одсервирала за први сет искористивши прву сет лопту – 6:4.

Чехиња је боље почела други сет, повела је са 2:0 и чинило се да ће доћи до своје игре. Међутим, одиграла је очајан гем и уз три дупле грешке практично је поклонила гем нашој играчици.

Крунићева је у наредном гему спасла брејк лопту, а затим је направила нови брејк – сјајним пасингом дошла је до две везане брејк лопте, а на првој је Чехиња послала лоптицу у аут.

Александра је освојила нови гем на свој сервис, а одличном игром створила је и брејк лопте при вођству 4:2. На првој је Квитова искористила кратку лоптицу, а на другој је сјајно одсервирала и форхендом завршила поен, да би затим смањила на 4:3.

У следећем гему Квитова је имала среће и дошла је до 15:30, а убрзо и до брејк лопте прецизним бекхендом. Александра је имала зицер, али је промашила и Квитова је изједначила на 4:4.

Обе тенисерке подигле су ниво игре – Крунићева је на 15:30 пропустила солидну шансу, али је у следећем поену одиграла невероватну одбрану у стилу Надала и зарадила је брејк лопту.

Квитова је погађала прве сервисе и успела је и тад да га погоди, па је спасла брејк лопту, али Крунићева пасингом под невероватним углом ствара нову брејк шансу. У следећем поену вратила је први сервис Чехиње, која избацује бекхендом лоптицу у аут – 5:4.

Александра се ни најмање није уплашила указане шансе – у гему у којем је сервирала за меч одсервирала је два сервис винера, а затим је савршеним дроп шотом створила три везане меч лопте.

На првој је Квитова направила винер, а други није био лак за живце – један од најдужих поена у мечу, са много ’балона’ и тактичког надмудривања, завршио се грешком Петре за спектакуларну победу наше играчице.

(Б92, Курир)