Прочитај ми чланак

АМЕР СЕ КУНЕ У ЈУГА: Модел из 1986. продаје за 4.356 долара! (Видео)

0

jugo-na-prodaju-foto-printscreen-ebay-1409168362-558131

Продавац уз фотографије ставио и напомену да је аутомобил идеалан као аутомобил за филмове, рекламе и колекције, уз питање – када сте последњи пут видели један од ових у било каквом стању.

„Југо’ није мртав“, могли би рећи у шали угледавши најновији оглас за лицитацију на популарном Ибеју, где власник из града Ел Кахон, код Сан Дијега, у Калифорнији, свој „југић“ из 1986. године продаје за 4.356 долара, колико тренутно износи највиша понуда.

Продавац уз фотографије ставио и напомену да је аутомобил идеалан као аутомобил за филмове, рекламе и колекције, уз питање „када сте последњи пут видели један од ових у било каквом стању“

„Југо“ је симбол прошлих времена и државе која више не постоји. Захваљујући приступачној цени и добрим политичким везама тадашње Југославије и Сједињених Америчких Држава, национални ауто постао је доступан и грађанима Америке, коју су га могли купити за 3.990 долара. Да популарност „југа“ преко баре није и даље опала доказ је најновији оглас за лицитацију на популарном сајту, пише Мојауто.рс.

Средином 80-тих година прошлог века није било толико јефтиних аутомобила, као што је то случај данас. Те 1985. године хиљаде Американаца похрлиле су у продајне салоне како би дошле до свог „југа“, који је био за око хиљаду долара јефтинији од првог следећег модела који се тада продавао.

Међутим, већ годину дана касније исти медији који су славили долаза „југа“ на америчко тржиште, почели су да исмевају његове недостатке, а постао је и предмет подсмеха у наступима комичара и филмовима.

(Курир)