• Почетна
  • СВЕТ
  • ШТА ЧЕКА СРБИЈА: Кина отворила платформу за директан извоз у Русију
Прочитај ми чланак

ШТА ЧЕКА СРБИЈА: Кина отворила платформу за директан извоз у Русију

0

voce-povrce-thebeaversnet

ПЕКИНГ/МОСКВА –Кинеска компанија Баожун је отворила платформу за директан извоз у Русију воћа и поврћа у округу Донгнинг, рекао је председник Удружења за примењену економију провинције Хеилонгјианг, Џан Чунцао, за агенцију Интерфакс.

Зона Баожун ће постати логистички центар за извоз воћа и поврћа на Далеки исток Русије, центар за прикупљања и дистрибуцију робе и формирање цена, пренео је Интерфакс.

То је велепродајна површина од 70.000 квадратних метара, са складиштем површине 30.000 квадрата, складиштем-хладњачом и осталим комплексима инфраструктуре, прецизирао је кинески економиста.

Време потребно за царињење робе на платформи ће се смањити, јер неће бити потребе за поновну проверу терета у надзорном складишту, пошто се сваки угао контролише 24 сата путем видеонадзора.

Обим инвестиција у пројекат је више од 60 милиона јуана (9,74 милиона долара).

Такође, како је рекао Џан Чунцао, крајем ове године планира се пуштање у рад сличне платформе за испоруку пољопривредних производа у Русију, коју гради корпорација Дили.

Русија је 7. августа увела контрасанкције појединим западним земљама као одговор на казнене мере тих земаља према Москви због кризе у Украјини. Званична Москва је тако на годину дана забранила увоз пољопривредних и прехрамбених производа из ЕУ, САД, Канаде, Аустралије и Норвешке.

Извор: Танјуг