Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Влада Србије је највећа елементарна непогода

0

sablon-Dveri

Двери су учествовале у пружању помоћи пострадалим од поплава у време док су те непогоде трајале а наша повереништва и данас организују слање хуманитарне помоћи пострадалим подручјима.

Захваљујући томе наш Покрет је имао врло јасну слику о томе шта је неопходно да садашње и будуће Владе предузму како би спречиле сличне немиле догађаје у будућности.

Међутим, у међувремену смо видели законодавну активност Владе и Скупштине која је од свега наведеног предвидела само јавне радове и радне акције. Изгледа да Влада која несме да поново уведе служење војног рока и технички опреми своју војску, несме да обнови цивилну заштиту, да подржави водопривредна предузећа није само економски изгубила суверенитет већ је тај суверенитет изгубила и у областима безбедности својих грађана било да је она угрожена од елементарних непогода или од страног окупатора.

Недопустиво мала помоћ пострадалима у вези са обновом њихових кућа, као и кашњење са изградњом истих иако је та штета само 3,8 % од укупне штете која је настала услед поплава (ако је тачно да је укупна штета милијарду и по евра а да за 580 кућа треба да се издвоји око 58 милиона евра) говори о томе колика је и даље неодговорност ове Владе.

Закључак Двери је једноставан: оваква Влада, која није у стању ни да нас заштити од елементарних непогода, није нам потребна и она је, као и све предходне владе – највећа елементарна непогода у Србији.

(Информативна служба Покрета Двери)