Прочитај ми чланак

УБИСТВО У КАЛУЂЕРИЦИ: Брат убио брата?

0

Marko-Jakovljevic-220414-85_620x0

Притвор Страхињи Благојевићу, Милошу Јаковљевићу и Стефану Ђурђевићу за умешаност у убиство Марка Јаковљевића у Калуђерици. Оружје, наводно, донео Благојевић. Пиштољ случајно опалио.

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против Страхиње Благојевића (19), Милоша Јаковљевића (20) и Стефана Ђурђевића (19), због сумње да су учествовали у убиству Марка Јаковљевића (16) у понедељак око 21.30 у дворишту ОШ „Алекса Шантић“ у Калуђерици. Како незванично сазнајемо, кобни хитац из пиштоља случајно је испалио Марков брат Милош.

После саслушања судија за претходни поступак Вишег суда одредио им је притвор од 30 дана, због тежине кривичног дела и опасности да би боравком на слободи могли да утичу на сведоке. Иначе, полиција је одмах по хапшењу свој тројици осумњичених узела отиске и урадила „парафинску рукавицу“. Код њих су нађени трагови барутних честица, што указује на то да су сва тројица држала пиштољ у рукама.

ИСТРАГА СЕ НАСТАВЉА

Полиција без обзира на хапшење брата убијеног Марка Јаковљевића и двојице другова наставља истрагу на овом случају, како би се утврдиле све чињенице и прикупули докази за трагедију у Калуђерици.
Наиме, у ноћи када се догодило убиство на саслушање у полицију приведено је 12 особа, од којих су неки и малолетни, а они су сви били у непосредној близини када је пиштољ опалио.

Како „Новости“ сазнају из извора блиских истрази, у среду је у тужилаштво први приведен на саслушање Благојевић, који је негирао да је убио Марка. Он је рекао да је, колико се сећа, оружје случајно опалило и да је последњи пут, наводно, пиштољ био у рукама брата убијеног дечака – Милоша Јаковљевића.

Према незваничним информацијама, пиштољ је у школско двориште донео Страхиња Благојевић. Како је Стефан Ђурђевић испричао тужиоцу, Милош Јаковљевић је другарима рекао да сачекају да његов брат крене кући, па да тек онда њих тројица погледају пиштољ. Међутим, Марко је излазио из дворишта када је оружје опалило. Само се окренуо и изговорио братовљево име. Онда је пао на земљу.

Како смо сазнали, Милош Јаковљевић је одлучио да се брани ћутањем јер је у тешком психичком стању.

Да подсетимо, Марко Јаковљевић упуцан је у понедељак око 21.30 у Улици Радисава Игњатовића, у дворишту Основне школе „Алекса Шантић“ у Калуђерици, коју је некада похађао. Према тадашњим тврдњама тројице приведених тинејџера, на Марка је пуцано из црног „мерцедеса“ у покрету.Ипак, приче момака се нису поклапале, па су сви одведени на полиграф.

Пиштољ је убрзо пронађен у оближњој речици, па се јавила сумња да је прича о пуцњима из аутомобила у покрету измишљена, што је сада и потврђено. Сигурно је да је један хитац погодио Марка у леђа и прошао му кроз плућно крило, где се метак задржао. Несрећни младић је приватним колима превезен у амбуланту у Калуђерици, након чега је премештен у Клинички центар у Београду. Обилно је крварио из уста. Лекари су покушали да га реанимирају, али безуспешно.

Сахрана шеснаестогодишњег Марка биће у четвртак на гробљу у Калуђерици.

(Вечерње новости)