Прочитај ми чланак

СРБИЈА: Заветници се ставили на располагање Русији (Видео)

0

zavetnici srbija rusija_n

Руководство Српског сабора Заветници на Велики Четвртак, 17. априла, уручило је писмо подршке Руској амбасади и предало симболично сто потписа чланова руковдства покрета који се стављају на располагање Руској Федерацији и руском народу.

Председник Српског сабора Заветници, Стефан Стаменковски, приликом уручивања писма подршке истакао је да упркос томе што државни врх Србије није показао солидарност са братским руским народом и пружио очекивану подршку, српски народ није заборавио залагање Русије за опстанак Срба, очување нашег суверенитета, државности и слободе Србије кроз историју.

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић прочитала је писмо подршке:

Поштовани господине амбасадоре, драга браћо и сестре велике и праведне Русије, Последњих неколико месеци сведоци смо бурних догађаја у Источној Европи, где је велики руски народ вековима био приморан да брани и увек изнова гради своју порушену историјску свест и државност. Као носилац истинских идеја правде и слободе руски народ је увек био изложен жестоким нападима од стране оних, који су слободу заменили за ропство, правду за неистину, љубав за силу. Тако су и данас очи правдољубивог и истинољубивог света упрте у православни руски народ који на тлу некада славне Кијевске Русије поново брани своја вековна огњишта.

igor fijuk8
Као искрене српске родољубе, који памте и поштују све напоре руског народа у очувању Србије и њеног националног бића, веома нас забрињавају немили догађаји који се дешавају у Украјини, а који су уперени против опстанка и права руског народа на тим подручјима. Поучени историјским искуством веома добро знамо, да је свака невоља руског народа истовремено и невоља српског народа те да се одбраном руских легитимних интереса бране и легитимни интереси српског народа.

Свесни чињенице да само заједничком борбом можемо да одбранимо и сачувамо националне интересе оба народа, изражавамо спремност да пружимо сваки могући вид помоћи братском руском народу. Свим својим ресурсима стојимо на располагању при ангажовању помоћи за угрожено цивилно становништво, учестововању у цивилној заштити, организовању и нуђењу потребне правне помоћи угроженим појединцима, организовању хуманитарних акција, као и представљању широј јавности истините слике о догађајима у Украјини.

У циљу вечне братске солидарности, у име наших предака које је увек водила мисао „Бог на небу, Русија на земљи!“ и за будћност наших потомака прилажемо симболичан број потписа сто чланова Српског сабора Заветници који се стављају на располагање Руској федерацији и руском народу у борби за слободу и истину!

(Заветници)