• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Интервју
  • ИВАН ИВАНОВИЋ ЗА „СРБИН ИНФО“: Србомрсци се финансирају директно из буџета САД и новцем мафије
Прочитај ми чланак

ИВАН ИВАНОВИЋ ЗА „СРБИН ИНФО“: Србомрсци се финансирају директно из буџета САД и новцем мафије

0

ivan_ivanovic misao-e1360178332676

Поводом медијске хајке која се води против СНП Наши, редакција „Србин инфо“ је разговарала са Иваном Ивановићем, председиком овог покрета:

Ових дана је у центру пажње јавности саопштење СНП Наши о 30 највећих србомрзаца. Да ли је то заиста списак за линч, како тврде другосрбијански медији?

– Циљ објављивања je указивање јавности на све оне који у друштвено-културном простору Србије некажњено шире говор мржње према српском народу и чине тешка кривична дела дискриминације и ширења верске, националне и етничке мржње и нетрпељивости, а никада до сада нису изведени пред лице правде. Највећи број међу њима је директно финансиран од стране САД и других западних држава кроз различите фондације и обавештајно-невладине структуре, а често су њихови отворено антисрпски пројекти финансирани и од саме државе.

Медијска хајка против СНП Наши се састоји у томе што се кривично одговорни скривају иза термина „неподобни“, а скривање иза израза „неподобни“ је стратегија већ виђена 2012. године када су објављени спискови антисрпских невладиних организација и та стратегија за циљ има да се кривично одговорни кроз термин „неподобни“ представе особама иза којих нема никаквих кривичних дела, него су тобоже жртве нечије неосноване „мржње“ и линча.

olivera kovacevic8a63fЕмисија „Да можда не“ је била посвећена вашем саопштењу. Како оцењујете чињеницу да нико из НСП наши није био у емисији?

– Новинарка Оливера Ковачевић позвала је госте попут Бранка Радуна, Борке Павићевић, Горчина Стојановића који се налазе на поменутом списку, међутим није позвала никог испред СНП НАШИ, па је од емисије направљена пљуваоница и суђење СНП НАШИ без могућности одбране. Врхунац емисије била је изјава Оливере Ковачевић „ да нас нису позвали у емисију јер новинарска етика не дозвољава говор мржње„ ! На овај начин Оливера Ковачевић је пљунула на новинарску етику, истину, правду и постала је само једна од оних које смо и ставили на списак србомрзаца из сличних разлога попут увођења политичког једноумља у Србију и гебелсовских метода у јавном животу.

Зашто су се на листи издајника нашли Бранко Радун и Драгомир Анђелковић, када они по некима важе за патриоте?

– Бранко Радун и Драгомир Анђелковић су класичан пример поткупљених политичких аналитичара, који су своје националистичке ставове битно порменили и почели да наводе воду на страну Александра Вучића и СНС, тако да су сада најпожељнији политички аналитичари власти. Бранко Радун је самозвани политички аналитичар, који када није успео да се пробије у националним интелектуалним круговима, одмах по настанку СНС најпре преко свог сајта „ВИДОВДАН“ постаје њихов лобиста, а затим и у својим јавним наступима подржава Александра Вучића и политичку корупцију „бриселског споразума“. Режимски кловн. Драгомир Анђелковић колега Бранка Радуна, квази- аналитичар који је увек ту да обавља прљаве послове (политичке анализе) у корист Александра Вучића. Спада у слој најопаснијих марионета који патриотизам своде на „салонски национализам“ и тако омогућавају антисрпским идеологијама кредибилитет.

vejvoda_vlada_2803 Ко стоји иза, како кажете, издајничких невладиних организација у Србији? Одакле њима финансије?

– Бела Кућа, односно ЦИА. Свака од тих невладиних организација је направљена са одређеном наменом, неке служа за лобирање за независно Косово, друге за стварање мита да су Срби геноцидан народ и да су криви за све злочине на простору бивше СФРЈ, треће за наметање права хомосекусалаца, четврте за измене појединих закона и тако у недоглед.

 Финансисирају се директно из буџета САД, али и различитих црних фондова и новца од мафије, као што је случај новца који је улагао шиптарски нарко картел у поједине политичаре и невладине организације које су били њихови највећи лобисти у Србији. Иван Вејвода је један од најбитнијих и најплаћенијих америчких агената који финансира и координира пројекте изградње и јачања независног Косова и први човек за спровођење програма „Балкан Траст фор Демокраси“ који је у власништву Сједињених Америчких Држава управљан под буџетом америчке државне агенције УСАИД. Редовно предаје рапорт америчким конгресменима и то истиче у својим биографијама.

Да ли очекујете забрану СНП Наши?

– За време владавине ДС, СНП НАШИ су се нашли пред Уставним судом са идејом тужилаштва да будемо забрањени, али тада смо оптужницу разбили у пармапарчад и до забране није дошло. Лично, ја бих волео да поново дође до поступка пред Уставним судом против нашег покрета како би на тај начин могли да докажемо своју невиност и противуставно деловање антисрпских невладиних организација.

(Србин.инфо – Теша Тешановић, Алексеј Димитријевић)