Прочитај ми чланак

Гробар из Словеније пешке иде на мечеве Партизана

0

GREGOR grobar3

Партизан има верне навијаче не само у Србији, већ у читавом региону. У уторак смо писали о Драгану Шибалићу, момку из Краљева који бициклом иде на гостовања црно-белих, без обзира о коликој се удаљености ради.

Стигао нам је мејл још једног навијача Партизана, јавио се Грегор Окиљевић из Словеније. Он је наумио да на пут од око 800 километара, колико има од Сподње Идрије до Београда крене пешке, 15. марта.

Циљ му је да у главни град Србије стигне најкасније до 4. априла, кад ће Партизан у Евролиги угостити Жалгирис, а дан касније Грегор ће одгледати и дерби Јелен Супер лиге, између Партизана и Војводине.

Преносимо Вам део писма које нам је Грегор послао мејлом:

„Ово путешествије, у правом смислу те речи, водиће ме наредних 16 дана кроз Хрватску, БиХ, Републику Српску до Београда. Мој план је да дневно прелазим у просеку између 35 и 50 километара.

GREGOR grobar2

Спремам се на пут, спремам се на изазов, можда и највећи у мом животу.  Мој циљ је да пружим на свој начин подршку клубу, без хулиганства.

Живимо у тешком и немилосрдном времену, али морамо бити људи који знају да се радују својим идолима. Радујемо се спортским победама, делимо поразе као породица, пратимо наше спортске хероје, њихове кораке и дивимо се њиховој истрајности и борби.

Као човек ценим скромност и истинску доброту. Волим искрене и праве људске потезе, подржавам хуманост, борбу за тим и корист клуба.

У тешкој финансијској ситуацији је веома тешко доћи не само до добрих резултата, него и до нормалне спортске атмосфере и до снаге и жеље за борбом.

Али, на муци се познају јунаци. Наши јунаци су играчи и спортски радници који бране и представљају црно-белу боју.

Својим примером хоћу да покажем шта значи љубав и жртва, шта значи радити нешто кад имаш пред собом прави циљ.
Хоћу да покажем играчима да нису сами и навијачима да се може све, ако само пред собом поставиш јасан циљ за који се вреди борити.

За мене је навијање начин живота, чар спортског надметања, узвик са трибина, усхићеност због виртуозних потеза.

Показаћу да зној и мука играча имају своју цену и да смо им захвални на свим победама, на свакој спортској борби и да ћемо наставити да волимо наш тим свим срцем, да заједно будемо сведоци успеха.

Ми смо рођени да би ходали ка циљу, а мој циљ је љубав према клубу, према Партизану. Са вером у Бога и свим срцем уз Партизан, видимо се у Београду!”

(Журнал)