Прочитај ми чланак

Србија сјајна против Македоније 5:1! (Видео)

0

Kolarov.123jpg

(Б92, РТС)

Одавно смо се помирили да од Бразила нема ништа. Али „орлови“ су решени да нас увере да имамо чему да се надамо када је Европско првенство у питању, а најбољи начин за то је победа над Македонијом у финишу овог квалификационог циклуса. Михајловић, Ивановић и дружина најављују нову победу. Меч се игра у Јагодини од 20.30, а директан пренос на нашем Првом програму.

Иако се Србија опростила од пласмана на Мундијал у Бразилу наредне године, позитивна атмосфера влада у табору „орлова“ пред последњи меч у овом квалификационом циклусу против Македоније.

Селектор Синиша Михајловић, као и његови играчи, жели да се од квалификација опрости победом. Јасно, та победа не значи ништа у такмичарском смислу, али Македонци су нам „дужници“ још из Скопља, а и „орлови“ желе да наставе са добрим играма које су пружали у последње време.

„Сви од нас очекују да победимо репрезентацију Македоније. Ако будемо играли као што знамо и можемо, као што смо показали, то ћемо и учинити. Неће бити лако, али навикли смо на тај притисак. У сваку утакмицу желимо да уђемо са победничким менталитетом. Без обзира на то што утакмица нема значаја што се тиче квалификација, желимо да наставимо са добрим резултатима које смо остварили у последња три-четири месеца. Надам се да ћемо пружити добру партију и да ћемо победити „, рекао је Михајловић на конференцији за новинаре у Јагодини.

Михајловић је рекао да у екипи нема повређених играча, као и да ће бити измена у стартној постави у односу на пријатељску утакмицу с Јапаном.

„Ми знамо колико вредимо и можемо, и да, ако играмо као што смо показали, можемо да победимо свакога. Исто тако, знамо да, ако не играмо као што знамо, можемо да изгубимо од свакога. Од нас све зависи“, рекао је Михајловић.

Капитен репрезентације Бранислав Ивановић рекао је да Србија има велики мотив против Македоније.

„Остао нам је један горак укус из Македоније, где смо изгубили. Мислим да имамо велики мотив да завршимо квалификације на прави начин. Ми последњих неколико утакмица играмо изузетно добро и то је само пут ка нечему што ми стварно можемо и заслужујемо, оно што сваки навијач у Србији жели и тражи од нас. Имамо велики мотив, концентрисани смо“, рекао је Ивановић.

„Од када смо изгубили шансу за Светско првенство, за нас су почеле нове квалификације, тако да се на овим утакмицама припремамо за нешто што нас у будућности очекује“, изјавио је Ивановић, и додао да је први пут у Јагодини и да је позитивно изненађен пријемом, атмосфером и условима.

„У граду влада позитивна атмосфера. Имамо малу дозу притиска, али мислим да ћемо успети нашом игром да се одужимо навијачима“, додао је капитен Србије.

Александар Коларов је навео да је меч са Македонијом врло важан, без обзира на то што нема резултатски значај, као и да је то прилика за реванш.

 

„Било би добро да наставимо низ добрих игара из последњих месеци. Ова утакмица је и прилика за реванш, да им вратимо за оно што нисмо добро урадили у Скопљу. Надам се да ће стадион бити пун и да ћемо заједно славити победу против Македоније“, рекао је Коларов.

Утакмица између Србије и Македоније у квалификацијама за Светско првенство игра се у уторак у Јагодини од 20.30 часова.

Србија: Стојковић, Рукавина, Настасић, Ивановић, Коларов, Миливојевић, Матић, Баста, Тадић, Тошић, Ђорђевић.

Македонија: Пачовски, Алиоски, Новески, Грнчаров, Демири, Ристовски, Ранђеловић, Стјепановић, Ибраими, Костовски, Ивановски.

Predrag Randelovic, Aleksandar Kolarov

Ток меча:
Почео је меч између Србије и Македоније, последњи у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу. Са центра су кренули репрезентативци наше земље. Врло добро попуњене трибине стадиона под Ђурђевим брдом.

1. мин. Коларов је одлично прошао по левој страни, додао до Тадића, који је отишао превише улево пре него што је послао лопту ка Ђорђевићу. Нападач Нанта није могао на прави начин да захвати лопту.

5. мин. Одличан дриблинг Тадића по левој страни. Фудбалер Твентеа потом је убацио лопту, али је Новески интервенисао испред Ђорђевића.

10. мин. Србија има иницијативу, а у размаку од једног минута створила је две велике шансе. Баста је центрирао са десне стране, Тадић је био с13м на пет метара од гола и шутирао је левом ногом, али Пачовски је избио лопту у корнер. Одбрана Македоније није добро реаговала после убацивања из угла, а Настасић је са десетак метара шутирао поред гола.

16.мин. ГОО000Л!! Србија води , а њено вођство је несумњиво заслужено. Притискају „орлови“, стварају шансе, али је лопту у мрежу Македонаца проследио управо играч ове репрезентације, Ристовски. Зоран Тошић је на карактеристичан начин повео акцију, Баста је лопту са десне стране убацио у петерац а поменути репрезентативац наших јужних суседа је врло неспретно реаговао.

19.мини. ГОООЛЛЛ!!! Доминација српских фудбалера не јењава. Александар Коларов је убацио лопту у казнени простор гостију, а тамо ју је дочекао Душан Баста. Мало и срећно, што је репрезентативац Србије свакако и заслужио, лопта је одсела у мрежи.

23. мин. Србија није спуштала темпо – Матић је исконтролисао лопту у казненом простору, паметно је сачекао убацивање Коларова с леве стране, а ударац играча Манчестер Ситија одбранио је Пачовски.

33. мин. Убацивање Тадића са леве стране, али Македонци у последњем тренутку избијају лопту испред Басте.

 

38. мин. ГОООЛЛЛ!!! Србија води 3:0. Баста је имао још један изврстан шут, пре него што је Грнчаров оборио Ивановића у казненом простору. Лопту је узео Коларов и послао је голмана у погрешну страну.

До краја полувремена наши су контролисали игру, али већих шанси није било.

Srbija Makjedonija fudbalrig

48. мин. Центаршут Рукавине са десне стране, али лопта је прошла кроз шеснаестерац и нико је није дотакао.

58.мин. ГОООЛЛЛ!!! Србија не посустаје ни у наставку. Душан Баста је поново прошао по десној страни, пронашао је у срцу шеснаестерца потпуно самог имењака Тадића, коме није било тешко да и по четврти пут пошаље лопту иза леђа македонског голмана.

63. мин. Стојковић је несигурно реаговао после корнера, била је то прва шанса за Македонију, али наша мрежа остала је нетакнута.


73. мин. ГОООЛЛЛ!!!5:0! Темпо је мало опао, Стефан Шћеповић је закаснио на центаршут Тошића, али неколико минута касније био је на правом месту. Феноменални Баста центрирао је са десне стране, а Шћеповић је главом постигао свој први гол у шестом наступу за репрезентацију.

83. мин. ГОЛ! Македонија је смањила на 5:1. Адис Јаховић, који је минут пре тога ушао у игру, предриблао је целу одбрану Србије и пласирао је лопту испод Стојковића за утешни гол наших јужних суседа.

88. мин. Шанса за ивановића, али фудбалер Челсија није се најбоље снашао.

90-2. мин. Последњу прилику на мечу промашио је Матић.