Прочитај ми чланак

Турнир у Тревизу: Силни Срби бољи од Американаца!

0

srbija

(mvp.rs|)
Репрезентација Србије (играчи до 19 година) тријумфално је завршила учешће на адидас Еврокампу у Тревизу. Изабраници селектора Дејана Мијатовића који су у јеку припрема за Светско првенство у Чешкој, лако су изашли на крај са годину дана млађом селекцијом САД. Наш млади тим је већ у првој четвртини пронашао право решење за брзу и агресивну игру ривала, експресно стекао двоцифрену предност коју је рутински сачувао до краја сусрета.

„Селектор Мијатовић је пружио прилику играчима који су имали мању минутажу у дуелима са младом репрезентацијом Француске и селекцијом кампа у Тревизу. Брзо смо стекли велику предност коју смо задржали до самог краја.

Дуел са Американцима нам је послужио да још једном проверимо како се сналазимо у одбрани, у ситуацијама „један на један“ и да видимо како функционише наш напад кад противник инсистира на пресингу. Момци су задовољили у готово свим сегментима игре, а учешће на овом турниру биће нам од велике користи у завршној фази припрема за Светско првенство у Чешкој“, истакао је Ђорђе Аџић, помоћни тренер у стручном штабу У19 селекције Србије.

Ово је Орлићима био други тријумф у Тревизу јер су претходно савладали У20 селекцију Француске са 63:54. Након тога, Србија је поражена од Ол Стар тима кампа, тако да су изабраници селектора Мијатовића учешће на престижном турниру завршили са скором 2-1.

 

Србија У19 – САД У18 79:61 (27:13, 12:16, 16:10, 24:22).

СРБИЈА У19: Радичевић, Новак, Пот 6, Аранитовић 11, Кутлешић 1, Мицић 15, Анђушић 3, М. Јанковић 8, Н. Јанковић 6, Николић 7, Добрић 13, Шалић 9, Јовановић.

САД У18: Рори 6, А. Робиснон 15, Дурам 4, Д. Робиснон, 6, Ло 7, Морган 16, Ројтер 2, Четем 5, Овенс.