Прочитај ми чланак

Јонуз Муслиу: Бранићемо албанску заставу у селу Добросин од српских провокација

0

У селу Добросин на југу Србије Јонуз Муслиу истакао заставу Албаније. Политички представник бивше Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца упозорио да ће застава на све начине бити брањена од, како је навео, српских провокација.

Политички представник бивше Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца Јонуз Муслиу истакао је у селу Добросин на југу Србије заставу државе Албаније, преносе приштински медији.

Муслиу је у пратњи сабораца и Удружења ратних ветерана рекао да је јуче у подне отишао у Добросин и са саборцима поново поставио заставу на истом месту, одакле су је раније, уклонили припадници снага безбедности Србије.

„Та застава је света за народ Прешевске долине и за становнике села Добросин. Али пре свега представља светињу за хероје и оне који су погинули у рату ОВПМБ“, рекао је Муслиу.

Муслиу је упозорио да ће застава на све начине бити брањена од, како је навео, српских провокација.

„Имамо право да чувамо и изражавамо наша национална и патриотска осећања. Имамо права и да подижемо споменике и бисте. То не радимо да бисмо некога провоцирали већ да бисмо подсетили да је ту проливена крв и а се борило против терористичких и окупационих снага“, рекао је Муслиу.

Село Доборисин налази се у Копненој зони безбедности, уз административну линију са Косовом и Метохијом, а током сукоба на југу Србије важило је за упориште ОВПМБ.

Постављање албанске заставе у Добросину је уследило услед још неокончаног проблема насталог постављањем споменика погинулим припадницима ОВПМБ испред зграде СО Прешево.

(РТС)