Прочитај ми чланак

Ивица Дачић: У ЕУ идемо да бисмо боље живели

0

Пирот — Премијер Ивица Дачић изјавио да је економија важнија од политике и да Србија иде у Европску унију не зато што је неко на то тера, већ да би народ живео боље.

„Сви они који кажу да нас неко тера у ЕУ – лажу. У ЕУ идемо да би било боље и да би овај народ живео боље, а не кад идемо у Бугарску да наша деца осећају да иду на запад“, рекао је Дачић примајући специјално признање „Људи за ново време – евро корак“, на свечаности коју је у Дому војске у Пироту организовао Радио Пирот поводом избора за личност године.

Премијер је истакао да данас херојство није дати живот узалуд, већ да је херојство отварање новог радног места и изградња путева.

Дачић је истакао да је задатак Владе не само да говори о високој политици, међудржавним односима, о кризи у Сирији и другим деловима света, већ да треба да се усресреди на оно што се дешава у Србији и како живи наш народ овде „са најмањим платама и пензијама у региону, највећим каматама у банкама у региону и најнестабилнијом валутом у региону“.

„Зато ја не позивам овај народ да узалудно даје живот за изгубљене битке, већ да то чини за оне којима може да победи, а то је да Србија иде даље ка ЕУ. Ми не чинимо евро корак. То није евро корак већ српски корак јер сам ја председник Владе Србије“, рекао је Дачић. „Ако нам не ваља у ЕУ лако ћемо да изађемо“, додао је он.

Премијер је рекао да не може да буде таква ситуација да југ Србије гине у рату, а да у миру „уживају неки други који су били против националних и државних интереса, док се тај рат водио“.

(Танјуг)