Прочитај ми чланак

ЖЕСТОКА БИТКА ЗА РАБОТИНО: Колона руских оклопних возила стигла до центра

0

Руске јединице су данас уз помоћ оклопних возила успеле да пробију линију одбране и дођу до центра Работина!

Војни блогер Рибар објавио је снимке на којима се види неколико оклопних транспортера Оружаних снага Русије дуж Шевченкове улице.

Rabotino

– Важно је напоменути да возила иду од запада ка истоку без страха да ће бити погођена. То индиректно указује на повлачење украјинских оружаних снага на северну периферију села у подручју гробља. Једино погодно одбрамбено место за украјинске формације и источном делу остаје дом културе – наводи војни блогер.

За сада није познато да ли су руске оружане снаге успеле да задрже положаје.

– Ситуација се динамично одвија и позиције прелазе из руке у руку током дана. Сада је главно за Оружане снаге Русије да се учврсте на постигнутим линијама и спрече противнапад са обе стране – наводи Рибар.

Украјинска страна, међутим, тврди да одбија руске нападе.

– Непријатељ наставља да напада село, али без великог успеха. Група непријатеља је поново ушла у Работино, међутим, одбрамбене снаге су их откриле и већ су ликвидиране – наводи канал DeepState.

Украјински канал је објавио и снимак 65. бригаде на коме се види како дрон испушта гранату на руске војнике.

Работино су украјинске снаге, подсетимо, успеле да поврате пре пет месеци. Руси су прошле недеље прешли у изненадну офанзиву на сектору Запорожја.

Главни штаб Оружаних снага Украјине упозорио је да руска војска спрема напад на Работино и да су Руси на том делу фронта концентрисали више војника него код Авдејевке у области Доњецка.

– Група која се концентрисала у правцу Ореховског у последњих неколико дана или недеља је бројнија по људству од групе која је укључена у правцу Авдејевке. Очигледно нису дошли у шетњу – упозорио је портпарол групе Оружаних снага Украјине у Таврији Дмитриј Лихови.