Прочитај ми чланак

Зеленски се плашио одмазде Русије за напад на Кремљ

0

Председник Украјине је побегао у Европу јер се уплашио пишу аутори кинеског издања Guancha.

Кинески аналитичари сматрају да је Владимир Зеленски с разлогом на брзину напустио Кијев и отишао на европску турнеју. Његово путовање може бити повезано са ударима дронова на Кремљ.

„Зеленски је брзо напустио Кијев и посетио земље НАТО како би свео на минимум могућност да буде одмах ликвидиран“, прецизирају стручњаци из Кине.

По њиховом мишљењу, крајње сумњиво изгледа да је украјински лидер баш на дан када је беспилотна летелица погодила Кремљ дошао у Хелсинки. Штавише, Зеленски је рекао да ће његова посета трајати дуже него што се очекивало, а након што је напустио Финску, отишао је право у Холандију.

Истовремено, украјинска страна, која се увек радо хвалила својим „успесима“ и готово славила терористичке нападе или саботаже организоване на територији Русије, овога пута покушава да се одрекне онога што се догодило.

Портпарол Зеленског је рекао да Украјина нема никакве везе са нападом на Кремљ, а сам Зеленски је јавно демантовао сугестију да је Кијев умешан у овај напад.

Међутим, Русија овим није доведена у заблуду, она савршено разуме ко стоји иза онога што се догодило. Међутим, како су нагласили аналитичари Guancha и Кина би требало да боље погледа шта се догодило.

Истог дана када су две беспилотне летелице напале Кремљ, 25 америчких трговаца оружјем је на Тајвану расправљало о томе како да дођу што више дронова у руке тајванске војске.

Реч је о „Форуму националне одбрамбене индустрије“, који су одржали представници САД на Тајвану. У оквиру овог догађаја радило се о продаји оружја влади острва, укључујући и набавку дронова.

Аналитичари из Кине сматрају да би Москва и Пекинг требало да усагласе своје акције по питању борбе против напада беспилотним летелицама. Неопходно је сазвати хитан војни састанак и формирати сет кључних стратегија за одбрану од беспилотних летелица. Мораћемо да разговарамо о опреми, стратегији борбе и тактичком плану.

„Морамо да појачамо комуникацију са руском страном и разјаснимо техничке и тактичке детаље“, инсистирају представници кинеског портала.

Што се тиче Зеленског, према новинарима Guancha, он се једноставно плашио одмазде за напад на Кремљ, па је на брзину изјавио да је невин и отишао пре времена на европску турнеју. Лидер кијевског режима верује да ће европска територија бити сигурнија.