Прочитај ми чланак

„Желе да кастрирају младе дечаке! Лекари који то раде у САД морају oдговарати!“

0

Гувернер Флориде Рон ДеСантис критиковао је докторе који пружају такозвану „негу која афирмише пол” деци, рекавши да би за то требало да одговарају пред судом.

„Они говоре о томе да ова млада деца добијају тзв. негу која афирмише пол!. Не говоре вам шта је то! Они заправо девојчицама раде дупле мастектомије (хируршко уклањање обе дојке) и хоће да кастрирају младе дечаке. То није у реду“, рекао је ДеСантис.

„Немојте да унакажавате децу од 10, 12, 13 година на основу тренутне родне дисфорије  јер 80% њих нема такве проблеме кад одрасте“, додао је он. „Мислим да сви лекари који то раде морају да одговарају пред судом“.

Републикански гувернер је то изнео док је говорио на конференцији за новинаре на којој је представљао програм координисаног опоравка од опијата који треба да се се избори са распрострањеним проблемом конзумације дроге, за који је ДеСантис оптужио Бајденову администрацију.

Још у априлу, Министарство здравља Флориде објавило је смернице које коригују листу са чињеницама у вези са „лечењем родне дисфорије за децу и адолесценте“ које је недавно дистрибуирало Министарство здравља и људских служби САД, рекавши да савезне препоруке имају „потенцијал за дуготрајне, неповратне последице“ и „излажу децу неприхватљиво високом ризику од наношења штете“.

ДеСантисове најновије напомене долазе након што је комесар за образовање Флориде Мени Дијаз крајем прошлог месеца издао меморандум школама који има већу правну снагу од савезних смерница о новим правилима о родном идентитету које су објавили Министарство пољопривреде САД и Министарство образовања САД.

„Ништа у овим документима Министарства са упутствима не захтева од вас (директора школе) да омогућите биолошким мушкарцима који се идентификују као жене приступ женским купатилима, свлачионицама или спаваоницама; да додели женске собе биолошким мушкарцима који се идентификују као жене на школским излетима; или дозволи биолошким мушкарцима који се идентификују као жене да се такмиче у женским спортским тимовима“, написао је комесар за образовање Флориде у допису директорима државних школа и тиме поручио да нису обавезни да следе савезну агенду.

„У мери у којој радите било коју од ових набројаних ствари, угрожавате безбедност и добробит ђака и студената државе Флориде и ризикујете да прекршите савезни закон”.

Дисфорија је блажа форма депресивног понашања, а родна дисфорија код деце и младих се манифестује најчешће као незадовољство, потиштеност и збуњеност властитим телом због чега девојчице или дечаци у том тренутку не осећају свој пол и своје тело као своје. Ипак, то је најчешће пролазна фаза често повезана са проблемима у школи или код куће, несрећним заљубљивањем или неуклапањем у друштво, па је велика трагедија ако их због тога неко кастрира или им исече дојке и тиме трајно физички и психички осакати.

Гувернер Флориде је тренутно најпопуларнији међу републиканцима, па њега желе као кандидата за председничке изборе 2024. године будући да су у Доналда Трампа разочарани, највише јер је инсталирао и рекламирао корона агенду.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!