Завршени разговори Путин–Ердоган, усаглашен заједнички документ

0

После шест сати разговора, у Москви је завршен састанак председника Русије Владимира Путина и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана. Двојица лидера су усагласила заједнички документ о нормализацији ситуације у Идлибу, а Путин је захвалио је Ердогану што је дошао у Москву и оценио да су разговори завршени с позитивним исходом.

„Усагласили смо заједнички документ, а његов садржај изнеће министри спољних послова. У њему су изложена решења до којих смо дошли током шесточасовних разговора“, рекао је Путин на конеференцији за новинаре.

Две земље су уверене да не сме да се ослаби борба против терориста, рекао је Путин и изразио уверење да ће постигнути договор постати добра основа за регулисање ситуације у у Идлибу.

Руски председник је на конференцији за новинаре рекао да су терористи у Идлибу заначајно појачали активности, као и да је од почетка године било 15 напада на базу Хмејмим.

Турска страна је о томе била информисана у реалном времену, рекао је он.

Русија и Турска нису увек сагласне када је реч о догађајима у Сирији, али у критичним моментима успевали смо да нађемо заједничку тачку, рекао је Путин.

Састанак је организован пошто је у сиријској провинцији Идлиб дошло до есклације ситуације.

Председници су прво разговарали очи у очи три сата, а потом су им се придружиле делегације.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!